Den fornærmede kvinnen var søndag formiddag på voldtekstmottaket på St. Olavs hospital. Hun satt søndag ettermiddag flere timer i avhør med politiet.

Den fornærmede kvinnen er i 30-årene.

Festhelg

Kystkulturdagene har vært arrangert i Lysøysund i helga. Det er et arrangement som normalt trekker flere tusen til den lille kystperlen. Voldtekten har skjedd utendørs et stykke unna festivalområdet. Politiet mener de nå har en klar formening om akkurat hvor åstedet er.

- Fornærmede har fortalt at hun ikke kjente gjerningsmannen fra før. De to skal ikke ha hatt  noen kontakt med hverandre tidligere om kvelden. Hun beskriver gjerningsmannen som en mann av utenlandsk opprinnelse. Noen nærmere beskrivelse ønsker vi ikke å gå ut med på nåværende tidspunkt.

- Så voldtekten skal ha skjedd helt plutselig?

- Ja. Hun så ikke dette komme nei, sier krimvaktleder og politioverbetjent Wenche Johnsen til Fosna-Folket.

Det var en drosjesjåfør som fant kvinnen i 04.00-tiden i natt. Vedkommende meldte ifra til politiet.

Ingen mistenkte

Politiet har jobbet med saken siden den ble meldt klokken 04.00 natt til søndag. I kveld er en gruppe krimteknikere fra Trøndelag politidistrikt på åstedet for å gjøre krimtekniske undersøkelser. Med seg har de en krimsøkehund.

Politiet har søndag avhørt flere vitner. Krimvaktleder Johnsen ønsker ikke å kommentere om det er vitner som har sett deler av hendelsesforløpet.

- Har politiet noen mistenkte i saken?

- Ikke foreløpig. Vi jobber videre med saken, sa operasjonsleder Rune Brandmo til Fosna-Folket tidlig søndag ettermiddag.

- Veldig kjedelig

Styreleder Brita Moen i Stiftelsen Frohavet som arrangerer Kystkulturdagene, hadde ikke hørt noe om den anmeldte voldtekten da Fosna-Folket tok kontakt tidlig søndag ettermiddag.

- Dette var veldig kjedelig å høre. Vi arrangørene har ikke hørt noe om dette, sier hun.

Politiet var til stede med patrulje i forbindelse med festen i Lysøysund lørdag kveld. Operasjonssentralen hadde søndag ingen andre hendelser å rapportere om da Fosna-Folket tok kontakt.

- Vi fikk melding om høy musikk, men vår patrulje på stedet reagerte ikke på dette, sier operasjonsleder Brandmo.

- Det har gått fint for seg på festene i helga, sier Moen i Stiftelsen Frohavet.

Det skal også ha vært mye folk utenfor det avgrensede festområdet i helga.

- Store ressurser

Lensmann Rune Halvorsen ved Fosen lensmannsdistrikt sier til Fosna-Folket at saken har høy prioritet og at de har satt store ressurser inn i etterforskningen.

- Vi er i en innsamlingsfase nå. Vi samler og sikrer bevis, sier han.

Halvorsen forteller at politiet hadde en patrulje i Lysøysund i tidsrommet da voldtekten skal ha skjedd.

Lensmannen vil ikke kommentere vitneobservasjonene politiet har innhentet. Per klokken 20.00 søndag kveld hadde politiet ingen mistenkte i saken.