To elgkalver har forvillet seg til bebyggelsen i et hyttefelt i Råkvåg i Rissa. De skal ha begynt å spise av vegetasjonen i området, men er foreløpig sky for folk og biler, ifølge ettersøksansvarlig i Rissa kommune, Ronald Haarberg.

Blir urolige

Han er imidlertid bekymret over hunder som jager elgkalvene i det aktuelle hyttefeltet.

- Nylig fikk jeg beskjed om at kalvene ble jagd rundt av hunder, og det kan gjøre kalvene svært stresset. Antageligvis er dette hunder som tilhører hytteeiere.

-Det er også bekymringsverdig hvis disse kalvene vokser opp blant mennesker, da de kan bli til hinder for folk og trafikk, sier Haarberg.

Han mistenker at de to elgkalvene er avkom av ei elgku som ble funnet død i fjæra i Råkvåg for ei stund tilbake.

Minner om båndtvang

- De leter nok etter mora si, og er stressa og urolige. De har det ikke godt nå, og avliving hadde nok vært best for dem, sier Haarberg, som ikke er kjent med at elgkalvene skal ha vært aggressive mot mennesker.

- Hvis de skal leve må de i det minste få være i fred fra hunder, mener Haarberg og påpeker at det er båndtvang fram til 20. august.

Haarberg tok onsdag kontakt med Miljødirektoratet om hva som bør skje videre med de to elgkalvene. Han har foreløpig ikke fått svar om hvorvidt det skal igangsettes avliving.