Det er Fevåg båtforening som står i spissen for den årlige festivalen, et arrangement for hele familien. – Dette er et realt dugnadsløft, forteller Henning Johansen, som er medlem av arrangementskomiteen i båtforeninga. – Først og fremst er det folk fra bygda og folk med hytte her som kommer, men også øvrige rissværinger, båtfolk fra Trondheim og andre venner og kjente. Alle er velkomne hit for å oppleve de fine omgivelsene og det hyggelige treffpunktet festivalen har blitt.

Mest lek – litt alvor

Fiskekonkurransen er første post på programmet. – Der har vi vel normalt en 130–140 deltakere, forteller Johansen. – Det blir fine premier, og også premiering i egen klasse for de under 15 år.

Ellers vil det foregå mange barneleker, der det også er premiering. Blant annet blir det rebusløp, og de vågale kan prøve seg på å gå planken.

Litt alvor må man imidlertid ha: Redningskøyta legger til kai, og mannskapet der vil være til stede en god del av dagen for å fortelle om sikkerhet til sjøs.

Fevåg rundt på sykkel

Mat får man selvfølgelig kjøpt, solid tradisjonsmat, lokalt produsert, deriblant bacalao og storfiskball.

Det kan gjøre seg for dem som har tenkt seg opp på sykkelsetet om ettermiddagen. Da er det nemlig sykkelritt i løype rundt Fevåg, med herre- og dameklasse, tidtaking og premier. Fosen sykkelklubb bidrar som arrangør her.

– Vi har vel vanligvis rundt 30 deltakere i rittet, forteller Henning Johansen. – Man trenger ikke nødvendigvis være noen stor atlet for å delta.