- Det er yrende liv på stranda hver eneste finværsdag, og området blir brukt som aldri før, forteller Tommy Langtinn, som sammen med Marthe Småvik er primus motor bak prosjektet.

Innbydende perle

I fjor sommer tok de kontakt med Stjørna Næringsforening, med ønsket om å få til ei ny sandstrand i fjæra, nedenfor aldershjemmet i sentrum av Råkvåg. Etter flere søknadsrunder fikk de innvilget 150 000 kroner fra Rissa kommune til prosjektet. Disse midlene, kombinert med utallige dugnadstimer og en rekke sponsorbidrag, har resultert i en flunkende ny og innbydende, hvit strand.

Godt besøkt

Skjellsanda er levert fra Sotra utenfor Bergen. Stranda var klar til bruk i slutten av juni, og har allerede rukket å bli svært populær.

- Her er besteforeldre og barnebarn i skjønn forening, og folk driver med alle slags aktiviteter fra sandvolleyball til vindsurfing, sier Langtinn.

- Vi har fått veldig positive tilbakemeldinger, forteller Småvik.

De er imidlertid ikke helt ferdig med prosjektet. De har fortsatt store planer for strandområdet, deriblant å sette opp rastebenker og eget grillsted.

Mye oppmerksomhet

- Vi som står bak er spesielt godt fornøyd, ettersom området har fått såpass mye oppmerksomhet bare etter steg en av mange. Vi håper å få doblet strandsonen til neste år, samt få forskjønnet området ytterligere, sier Langtinn.

De jobber også for å få til en bedre adkomst til stranda.