- Kjæresten min hørte et plask bak oss da vi sto på brygga. Etter ei lita stund kom det flere plask, og så gikk han opp på berget i nærheten for å få oversikt og prøve å finne ut av hva det var, sier hun.

Det var Adressa som først omtalte saken.

Fanget fisken med håv

Kjæresten Kristian gikk deretter ned i fjærasteinene og fikk da høre at plaskingen ble stadig mer intens. Fisken lå så og si på land, og etter å ha løftet på en stien an løftet på stein og noen minutter med håven hadde han klart å fange den merkelige fisken.

-  Jeg synes det var artig å finne noe «mystisk», den minnet meg først om Toothless, dragen fra filmen How to train your dragon. Det var en utrolig rolig fisk og den virket veldig sosial, den likte å følge fingrene våre, forklarer Hellem.

Fisken ble deretter lagt i ei bøtte og tatt med hjem, der Kristian og Kimberley etter hvert klarte å finne ut at det var en paddetorsk de hadde funnet.

Fylte opp med sjøvann og tang

- Vi skiftet vann i bøtta og fylte opp ei ekstra bøtte sjøvann og tang, og da vi kom hjem lagde vi et lite akvarie av en stor boks som vi fylte med stein slik at den kunne gjemme seg. Kristians lillebror døpte den Ragnar Toothless, forteller Kimberley.

De forsøkte å undersøke med familie og bekjente om noen visste hva det kunne være. Kimberleys far som er ivrig hobbyfisker hadde heller ikke sett noe lignende.

- Verken foreldrene mine eller vennene deres visste hva dette var. De fleste trodde det var en liten steinbit, forklarer Hellem.

Ble sluppet løs

Etter noen søk på nettet klarte de å finne ut av mysteriet, og kunne konkludere med at det var en paddetorsk.

- Vi var litt bekymret da den hadde skader bak på halen, men etter at vi hadde funnet ut av hvilken fisk det var så kjørte vi tilbake og slapp den ut i vannet, sier Hellem.