«Kong Kurs IV», «Mot Fruens Vilje» eller «Synkfrid»? Nordmenn har god fantasi når de gir båten navn. Sjekk hele lista.

– Det er flott at båter har morsomme navn som er lette å huske, men det gjør det enda enklere å finne eieren av båten om den er meldt inn i Småbåtregisteret. Dette er svært viktig hvis noen finner en båt som driver i sjøen uten folk oppi, sier kommunikasjonsrådgiver Sigmund Clementz i forsikringsselskapet If.

Store leteaksjoner

– En registrert båt er en båt som kan identifiseres, sier Atle C. Strøm leder i Småbåtregisteret, som er en del av Redningsselskapet.

– I løpet av et år settes det i gang en rekke store leteaksjoner på grunn av båter som blir funnet drivende. Med et registreringsnummer kan Hovedredningssentralene, vi i Redningsselskapet eller politi raskt kontakte båteier eller pårørende og få livsviktig informasjon til et søk. Da får vi vite om det er var folk om bord, og i så fall hvor mange vi skal lete etterSkulle det vise seg at båten bare har slitt seg, kan båteieren forhindre en storstilt og ressurskrevende redningsaksjon, sier Strøm.

Søk på båtnavn

Forsikringsselskapet If har i samarbeid med Småbåtregisteret laget en søkbar liste over Norges mest populære båtnavn. Båtnavnlista består av nesten 80 000 navn på båter i Norge. Over 35 000 av navnene er unike. Alle båtnavn er hentet fra Småbåtregisteret.

Lista inneholder alt fra svært tradisjonsrike navn som «Svanen», «Tøffe» og «Aurora» til mer utradisjonelle vrier som «Inga Gjeld», «Såwith» eller «Costa Litt».

Mye humor

– Båtfolket er både sosiale og observante, og vi i If ser ut fra navnene at folk er opptatt å gi båtene et navn, enten tradisjonelt eller kreativt med humoristisk tilsnitt, sier Sigmund Clementz.

Hans favoritt blant norske båtnavn er «Never Again II».

– Et navn som er intelligent og gitt med en god porsjon humor, slår han fast.

Fosens morsomste båtnavn

Også på Fosen har vi registrert mange morsomme båtnavn. Har du et artig båtnavn? Send oss ditt bilde!

De ti mest populære båtnavnene i Norge

  1. Svanen

  2. Terna

  3. Flipper

  4. Skarven

  5. Aurora

  6. Balder

  7. Måken

  8. Marie

  9. Tøffe

  10. Anna

Kilder: Forsikringsselskapet If og Småbåtregisteret