En kvinne var sammen med familien på vei heim fra landstedet sitt i Åfjord da en steinblokk plutselig slapp og raste ned på fylkesvei 715 ved Garrabrekka torsdag formiddag. Ifølge kvinnen, som er fra Stjørdal, måtte de bråbremse for å unngå det som kunne blitt en alvorlig ulykke.

- Det var kun snakk om sekunder. Vi var bare et par meter unna da raset gikk. Hvis vi hadde vært der litt tidligere kunne steinen truffet bilen vår, sier kvinnen.

- Fryktelig ubehagelig

Hun anslår at steinblokka var cirka 1,5 meter i diameter og rundt 2 meter lang. Ifølge kvinnen ble raset etterfulgt av store mengder småstein som blokkerte kjørefeltet.

Det var til sammen fire personer i kjøretøyet da steinraset oppstod, deriblant en liten gutt på 18 måneder i baksetet.

- Det var fryktelig ubehagelig. Sønnen min satt på siden der raset kom, og som mor er det selvfølgelig ikke en artig opplevelse, forteller kvinnen som varslet både politi og Statens vegvesen etter hendelsen.

Det pågår uthenting av steinmasse på den aktuelle strekningen, men det var ingen aktivitet der mens familien kjørte forbi.

- Skulle ikke ha vært der

Vegvesenet karakteriserer ikke hendelsen som et ras, men som en stein som ligger i veibanen, forklarer Olaf Rovik i Statens Vegvesen.

- Vegtrafikksentralen har fått beskjed om det og vår entreprenør var i gang med å fjerne den klokka 12, sier Rovik.

Han anslår steinen til å være om lag en kubikkmeter stor. Da vegtrafikksentralen fikk beskjed om hendelsen ble det tatt affære umiddelbart, forteller Rovik.

- Det er en steinblokk som har delt seg og som lå litt uti veibanen. Den skulle ikke ha vært der, men det er en grunn til at det er nedsatt hastighet i området. I alle anleggsområder kan det skje ting som ikke skal skje, sier Rovik.