Fosna-Folket mottok i løpet av dagen mange tips om veritable køtilstander i området rundt Austrått.

Kreative parkeringer

Det var nok lurt å parkere i god avstand fra stranda. For jo nærmere man kom, dess tettere stod bilene parkert, og dess vanskeligere ble det å komme seg ut igjen. Det var noen meget tvilsomme parkeringer å se, men forhåpentligvis kom ikke irriterende trafikksituasjoner i veien for gleden over en skikkelig solskinnsdag.

Heten var trykkende helt til man kom seg ned til den fine sandstranda, der en sval bris gav avkjøling til talløse lettkledde fosninger.

Småkaldt i vannet

Noen var også tøffe nok til å våge seg ut i vannet, men skal man tro søsknene Konrad (7), Frida (10) og Sara (11) Overland, var det ikke noen særlig badetemperatur å skryte av.  – Det var litt varmt og litt kaldt, sa Konrad. – Men mest kaldt.

Derfor gav han søstera Sara en utfordring: Om hun vågde seg så langt ut at vatnet nådde henne til magen, skulle hun få en jellybean – etter sigende en form for godteri – i premie. Ble hun kløpet av en krabbe, skulle hun få en til.

Sara tok utfordringen på strak arm. Krabber var det visst dårlig med på Austrått denne solskinnsdagen, men én stykk jellybean sprang Konrad av gårde for å hente til henne. – Jeg håper det blir en mørkerosa en, sa Sara. – De smaker nemlig som bringebærslush.