- Det blir ingen endringer på nåværende fiskeregler i Skauga. Elveierforeningen vil følge med utviklingen videre og det kan komme endringer senere om det skulle vise seg å være nødvendig, sier Audun Alseth, i Skauga elveierforening.

Ser ikke behovet

Innsiget av storlaks og mellomlaks har vært bra stort sett over hele landet i år. Rikelig av laks fra disse størrelsesgruppene er viktige for å kunne oppnå gytebestandsmålet.

På bakgrunn av et notat fra NINA, basert på fangststatistikk, fisketellere og rapporter fra forvaltere i elvene, ser ikke Miljødirektoratet behovet for ekstraordinære innstramminger i laksefisket i år.

Her er oppsummeringene fra notatet fra NINA:

Laksefangstene på Østlandet så langt ser ut til å være litt bedre enn de senere årene med unntak av for Enningdalselva. På Sørlandet er fangstene litt variable, men i mange vassdrag er fangstene så langt noe bedre enn i de senere år. I Rogaland ser det ut til å bli nok et godt år, men vi har litt lite data her og mye av totalfangsten blir normalt gjort senere i sesongen. Fra Hordaland til i alle fall sørlige deler av Nordland er det gjort gode fangster tidlig i sesongen, noe som tyder på gode innsig av mellom- og storlaks. Dette bekreftes også med data fra kilenotstasjonene og tellinger i fisketrapper. Med den begrensede informasjonen vi har så langt, ser imidlertid smålaksårsklassen ut til å være svak, eller at innsiget av smålaks er seinere enn «normalt». Typiske smålaksvassdrag som Årgårdsvassdraget har så langt relativt lave fangster, dette kan skyldes lite innsig av smålaks så langt i sesongen, men også vanskelige fiskeforhold. Lenger nord i landet er det litt tidlig på sesongen til å trekke noen konklusjoner enda. Imidlertid ser fangstene så langt ut som i ett «normalår» eller litt bedre.