Skiløperen fra Fjellørnen IL tok seg rundt den 13,8 kilometer lange løypa til lands og til vanns på tiden 36 minutter og 24 sekunder.

Første etappe bestod av sykling, deretter løping, så svømming før deltakerne løp inn mot mål.

- Overraskende

- Jeg var med i tetgruppen hele tiden, og vi var tre stykker som kom jevnt ut i vatnet. Jeg fikk noen meter på svømminga, og det synes jeg er overraskende fordi det er der jeg er svakest. Jeg tok noen meter på den siste løpeetappen også. Dette er et skikkelig bra arrangement, og de som arrangerer dette gjør en veldig bra jobb, sier vinneren av Gjølgavatnet Triathlon 2016.

Guri Gjerstad Dybvik ble vinner av kvinneklassen på tiden 46.03.

Om lag 230 deltakere stilte til start ved Gjølgavatnet lørdag. De aller yngste hadde en noe kortere løype, men innsatsen var like stor for det.

- Fin opplevelse

Eldste deltaker i Gjølgavatnet Triathlon var over 70 år, og de yngste var knapt passert bleiestadiet.

- Det var en fin opplevelse. Det er godt å få tyne seg litt, sier debutant Jarle Håbrekke på  73 år, som måtte se seg slått av svigerdatter Ida og sønn Øyvind.

- Det var Ida som var raskest av oss tre. Det må du få med.  Vatnet var behagelig, men å springe etter svømmingen var tungt. Dette er et kjempearrangement. De som står for dette gjør en veldig bra innsats. All ære til dem, sier Øyvind Håbrekke som satser på ny deltakelse neste år.

Smertefritt

Triathlongeneral Øystein Dybvik Rødsjø er fornøyd med den 10. utgaven av Gjølgavatnet Triathlon.

- Det har gått veldig bra. Trafikkavviklingen har gått greit. Det har gått smertefritt bortsett fra et lite velt da minivikingene var i aksjon. Og svømmeforholdene var fine. Det var gode temperaturforhold for deltakerne, og vi  berget sånn akkurat for regn, oppsummerer Rødsjø.

Mange frivillige

Om lag 60 frivillige stilte opp for å løse oppgaver  som alt fra tidtaking og trafikkdirigering til å frakte sykler og å passe på at alle kom seg velberget gjennom svømmeetappen.

- Det er de frivillige som er hovedårsaken til at vi greier å gjennomføre dette arrangementet, fastslår triathlongeneralen.

Vinner Sindre Grønflaten inn mot mål.
Startskuddet har gått for juniorklassen.
Med god hjelp fra foreldre eller et ekstra støttehjul legger de yngste deltakerne i veg.