- Den består av ca 9 km sykling, 3 kilometer løping, 220 meter svømming og til slutt 1 kilometer løping før man er i mål. De raskeste bruker en drøy halvtime, mens det er de som kommer en time senere, forteller han.

2014 et rekordår

Fjorårets arrangement samlet 204 deltakere, ca 100 færre enn i 2014. Strålende sol gjorde at 2014 ble et rekordår med tanke på deltakelse, opplyser Rødsjø.

- Første arrangement var i 2007, da samla vi 38 stk. Tilsammen har vi snart 600 ulike navn i vårt kartotek. Det er mye og mange som har forandret seg siden oppstarten, sier han.

Løypa er blant annet lagt om etter skogshogst på Tysbotn i 2010.

- Siden ei befaring 26. juni 2010 har vi beholdt den nye traseen. Svømminga er standarisert på 220 meter. Regulering av Gjølgavatnet og varierende vannstand utgjør særlig mye for juniorløperne, forteller Rødsjø.

I 2007 kostet det hele 10 kroner å delta.

Innfører lisens

- Avgiften økte med 10 kroner for hvert år før vi standariserte den samtidig som vi innledet samarbeid med eq-timing. De leverer nå profesjonell påmeldings- og tidtakertjeneste. Nye krav fra Norges Triathlonforbund gjør at vi fra 2016 innfører lisens, slik at deltakerne har fullverdig forsikring under arrangementet.

Rødsjø forteller at man opp i gjennom årene hele tiden har forsøkt å forbedre arrangementet.

- I 2014 fikk vi ferdigstilt toaletter og stadionområdet ble omorganisert. Det er produsert nye microvikinger noe som har gått på bekostning av fellestreninger. Sesongoppkjøringa i 2011 starta med treninger annenhver dag med oppstart allerede i april. Viktigst av alt er at vi har beholdt arrangementets grunntanke.

Helt siden starten har idrettsglede og mestring vært hovedfokus. Frafallsproblematikk, prestasjonsjag og plasseringer er lagt til side. Det er den allsidige deltakelsen, fysiske aktiviteten og fokus på folkehelse som står sentralt, forklarer han.

Hvem som helst kan vinne

- Vi er i dag stolte av å kunne tilby ei løype der alle kan delta. De ulike klassene er MiniViking, Tur & trim, junior og senior, der det er tidtaking i de to sistnevnte.

Likevel er det ingen premiering til raskeste løper. Alle premier er uttrekkspremier og hvem som helst kan vinne.

- I 2011 hadde vi 5000 kroner i hovedpremie. I år har vi tiårsjubileum og er allerede godt i gang med organisering av premier. Sponsorene har stilt villig opp,så førstepremien er på kroner 10 000, forteller Rødsjø.

Arrangementet har egen hjemmeside der man kan lese mer om bla triatlon, se bilder fra tidligere år, kontaktinformasjon og praktiske opplysninger: www.gjolga.no