Fredrik tar dramatimer på Ørland kulturskole, og er nå å se i den nye spenningsserien som vises på NRK Super. Det hele startet med at mor Janne Sofie Sandvik-Skavdal kom over en annonse der det ble søkt etter skuespillere i alderen sju til ni år.

- Slitsomt, men artig

En videosnutt og noen bilder ble sendt inn til produksjonsselskapet TMM, og etter ei lita stund kom det til svar at de ville treffe Fredrik. Etter to runder med prøvespilling kom beskjeden; Fredrik skulle spille i en av de tre hovedrollene i Nilam og banden.

- Det er litt rart, og litt kult. Det har vært ganske vanskelig, vi har brukt 48 innspillingsdager på serien. Det har vært artig, litt slitsomt men mest artig. Og litt utfordrende, forteller Fredrik.

Han forteller at han har lært mye, og at det var stas å få spille sammen med kjendiser som Paul Ottar Haga, som har en av voksenrollene i serien.

- Mamma er kjempestolt

Selv om det er litt rart å se seg selv på tv, synes Fredrik det er artig med alle de hyggelige kommentarene han har fått.

- Mamma viste meg kommentarene hun har fått på Facebook, det er mange som synes det er kult og at jeg har gjort en god jobb. Mamma er kjempestolt, sier Fredrik.

Fredriks rollefigur i serien heter Georg, og sammen med Otto og Nilam, som egentlig heter Malin, skal han forsøke å løse et mysterium.

Det handler om et hundemysterium. Ti-tolv hunder har forsvunnet fra nabolaget, og så har vi mange mistenkte som vi tror kan være hundetyver, forklarer Fredrik.

- Finner dere hundetyven tilslutt, da?

- Ja, det gjør vi. Det ender alltid bra tilslutt, vet du, sier den unge skuespilleren.

- En lang prosess

Serien er hovedsakelig innspilt på Levanger, og det har vært en lang prosess og en kabal som skal gå opp, men det har vært spennende, sier mor Janne Sofie.

- Vi har bodd i Levanger på ukesbasis, jeg og besteforeldrene til Fredrik har byttet litt på det. Det har vært en lang prosess, men det er kjempeartig at Fredrik ble plukket ut av over 100 unger som var på audition, forteller hun.

Onsdag var det premierefest på Levanger, og da var det så vidt at Fredrik rakk premieren, forteller hun.

Rød løper og barnechampagne

-Han var på ferie, og måtte ta fly tilbake alene. Vi henta ham på Værnes og fikk ham til premieren akkurat i tide. Da ble det rød løper, barnechampagne og visning av de to første episodene, sier Sandvik-Skavdal.

Nå gleder familien seg til serien blir vist på barne-tv i høst.

- Fredrik har vært oppgitt noen ganger under innspillinga, men han synes det var stas å få spille sammen med kjendiser og har lært utrolig masse, sier mor Janne Sofie.

Fredrik på premierefesten. Foto: Privat