Totalt har vi så langt tildelt kontrakter, som har gått til lokale og regionale entreprenører, til verdi av ca 450 millioner kroner, opplyser Statnett i ei pressemelding.

Det er gledelig å se at det Midtnorske næringslivet er konkurransedyktig på kvalitet og pris, mener selskapet.

Forpleining og service

I tillegg til de kontraktene som er inngått kommer forpleining, service på utstyr og andre tjenester knyttet til det at 80-120 mennesker per 10 mil bygde kraftledning skal bo i området i 3 år.

Statnetts egne erfaringer tilsier at et sted mellom 15 og 20 % av de totale investeringene går lokalt.

Totalentreprisen for apparatanlegg, stasjonsbygg og fundament/sjakter for alle fire transformatorstasjoner i trinn en av prosjektet Namsos-Surna, er tildelt GE Power Norway. Stjern Entreprenør AS, fra Åfjord, går inn som partner med GE Power.

Johs J. Syltern, også fra Åfjord, er tildelt kontrakt for vei- og grunnarbeid på alle transformatorstasjonene i prosjektet.

Transformatorstasjonene som skal bygges ligger i Roan, Åfjord, Snillfjord og Surnadal kommuner.

Utbygging av stasjoner

Det er første trinn av totalprosjektet Namsos-Surna som nå skal gjennomføres, det vil si utbygging av stasjoner og ledning på strekningene Namsos-Åfjord og Snilldal-Surna. Prosjektet bygges for å legge til rette for vindkraftutbyggingen på Fosen og i Snillfjordregionen, øke nord-sør-kapasiteten i sentralnettet og styrke strømforsyningen.

Ledningsentreprisen har gått til det kroatiske selskapet Dalekovod.

Det er flere lokale og regionale entreprenører som skal jobbe med kraftledningsprosjektet Namsos-Surna. Lierne utmarksservice skal rydde all skog mellom Namsos og Åfjord. På strekningen Snilldal-Surna er det Næsbø Skog AS, fra Stjørdal, som skal gjennomføre hogst.

Flere kontrakter er også inngått for utbedring og bygging av vei- og baseplasser. De som skal utføre dette arbeidet er Odd Einar Kne AS fra Steinkjer, Hitra Anleggsservice AS, Jernbetong AS fra Melhus og SN Entreprenør AS fra Sunndal.