Astrid Witsø blir pensjonist etter ni år som rektor ved Åfjord videregående skole, og Lise tiltrer som ny rektor fra 1.august.

Godt kjent med skolen

Henriksen er 45 år gammel og er oppvokst på Sumstad i Roan, men bor nå med samboer på Strand i Osen kommune. Hun er utdannet adjunkt og har jobbet ved Åfjord videregående skole i de siste åtte årene, så hun er allerede godt kjent med skolen.

- Jeg har undervist i fagene matematikk, økonomistyring og fransk, og er nå i gang med en mastergrad i skoleledelse, forteller Henriksen.

Hun har i tillegg en økonomiutdannelse, og har også jobbet som flyvertinne i 13 år.

- Astrid og jeg skal overlappe hverandre en stund utover sommeren. Det er mye å sette seg inn i, så læringskurven er bratt. Jeg gleder meg imidlertid over nye arbeidsoppgaver, og er veldig fornøyd med utfordringen jeg har fått, sier Henriksen.

- Et meget godt utgangspunkt

Hun forteller at tidspunktet er riktig, da hun selv har to døtre som er blitt 16 og 19 år.

- Det betyr mer tid. Motivasjonen og lysten til å ta på seg større utfordringer har også økt mer og mer de siste årene. Da jeg fikk tilbud om jobben tenkte jeg derfor at det finnes en tid for alt, og at det er nå jeg skal takke ja, sier Lise.

Åfjord videregående skole er en veldrevet skole som kan vise til gode resultater, mener hun.

- I tillegg har skolen et unikt arbeidsmiljø, mange inspirerende kollegaer og et godt samarbeid med både næringsliv og kommune. Det er et meget godt utgangspunkt for en nytilsatt rektor, sier Henriksen.