Tradisjon tro blir det folkevandring fra sentrum av Leksvik og opp til toppen i timene før selve løpet, forteller Kristoffer Moan i Leksvik IL.

For hele familien

Moan opplyser at til årets løp er det et sterkere felt enn på lenge, men han presiserer likevel at Våttån opp er et arrangement for hele familien og ikke bare for ”eliten.”

-  Både Petter og Thomas Northug stiller, og vår lokale helt Anders Tettli Rennemo skal  forhåpentligvis også være med å konkurrere i teten. Det er ganske lite formaliteter under dette løpet, det er et arrangement for hele familien, forklarer Moan.

Det er normalt god stemning i bakken under løpet, og de fleste har mulighet til å komme seg opp, forteller han.

- Vi håper at mange vil være med å springe eller gå opp før selve løpet, lage trøkk i bakken. De aller fleste kan være med og det går også an å trille barnevogn helt opp.

- Aldri dårlig vær

Det meldes om godt vær til årets arrangement, og det er ifølge Moan standard under Våttån opp.

- Det har aldri vært dårlig vær på Våttån opp. I år er det også jubileum, det er ti år siden ildsjel Idar Aaring grunnla Våttån opp, sier Moan.

Det vil i tillegg til selve motbakkeløpet på 5,6 kilometer bli en kortere sløyfe for ungdom, og spurtpriser underveis, opplyser Moan.

Vil ha både deltagere og publikum

- Tradisjonelt har det ikke vært særlig mye påmelding før selve dagen, og det ser ut til at det blir sånn også i år. Det hart vært cirka 100 stykker som har stilt i konkurranseklassen, og vi regner med at det blir det også i år. Vi håper at vi også får lokket flere blant lokalbefolkningen til å være med både som deltagere og publikum, sier han.