- Jeg tenkte at det ble for kjedelig å skrive bare «Vi trenger skyss fra Knarren lørdag kveld». Vi trengte noe litt mer fengende, forteller Stine Turbekmo (25) fra Garten.

Sammen med venninna Elisabeth Nilsen (30) fra Trondheim er Stine fast bestemt på å få med seg Åge Aleksandersen som spiller på Knarren brygge på Hitra lørdag. Men å komme seg til og fra øya viser seg å være vanskeligere enn jentene hadde trodd på forhånd.

- Treng itj å setta, vi kan stå

Sjøveien er den åpenbare innfartsåren til konsertstedet på Hitra fra Brekstad, men uten egen båt bestemte jentene seg for å legge ut en annonse på Facebook-gruppa «Kjøpe, selge, gi bort, leie, leie bort, bytte… Ørland/Bjugn kommune».

Gruppa har nesten 7000 medlemmer, så i håp om å vekke størst mulig interesse laget Åge-fansen hele annonsen på rim:

«Hei!

Elisabeth og Stine heter vi,

Og nå trenger vi hjelpa DI

Til Knarren fra Ørland vi ønsker,

For på Åge vi pønsker,

Levva livet og Rosalita,

Ja, dem vil vi itj gå glipp’a

Så om du på lørdag skal dit og tilbake med din båt

For å høre en låt

Og har plass til to jenter,

Så er det å høre fra deg vi venter!

Vi treng itj å setta, vi kan stå,

Bare vi slipper å GÅ!»

Mange «likes»

Stine forteller at det ramlet inn mange likerklikk siden hun la ut diktet mandag kveld. Og noen har til og med meldt om ledig plass tur retur «Knarren».

- En kompis av meg stiller opp med en fiskesjark (bildet) som skal frakte oss fra Brekstad. På Facebook var det også en herremann som sa at vi muligens kunne sitte på tilbake lørdag kveld, men det er ikke helt i boks, sier Stine.

Nå håper Stine at skyss går i orden, slik at hun endelig får oppleve selveste Åge på Knarren.

- Jeg har alltid hatt lyst til å dra på nettopp denne konserten med Åge. Mange reiser til Knarren hvert år, og det er helt spesiell stemning, sier hun.

Ihuga fans

- Vi var helt bestemt på at vi skulle dit, men hadde alle odds i mot oss. Vi skulle til Knarren – om vi så måtte gå!

Jentene har så vidt begynt å glede seg, særlig til å høre favorittlåtene «Rosalita» og «Levva livet», men tar fortsatt i mot tilbud dersom to ledige seter fra Knarren lørdag kveld skulle dukke opp.