Etter et godt forslag og drahjelp fra Åfjord Utvikling, gikk de tre kvinnene sammen om å åpne hudpleiesalong.

Akkurat bestått norskprøve

Natalia Boruszczak er 27 år gammel og kommer fra Polen. Hun har bodd i Norge i ni måneder, og har akkurat bestått sin norskprøve nivå B2.

- Før jeg kom til Norge jobbet jeg på medisinsk klinikk i fire år, hvor jeg utførte hudpleiebehandlinger for ansikt og kropp ved hjelp av moderne utstyr som radiobølger, laserbehandlinger og mesoterapi, forklarer hun.

- Liker utfordringer

Hun forteller at hun trives godt i sitt yrke, og selv om hun bare har vært i Norge i ni måneder, bestemte hun seg for å ta utfordringen på strak arm og åpne salong sammen med Elena og Kristina.

- Når arbeidet ditt er tilfredsstillende, er livet en glede. Men er arbeidet et ork, er livet et slaveri. Jeg liker utfordringer, og man må ta noen sjanser i livet, sier Natalia.

Elena Berdal (47) er lege fra Russland og har bodd i Norge i ni år. Hun har også drevet med akupunktur siden 2000, og har hudpleieutdanning fra Norge og utfører blant annet injeksjonsbehandlinger ved salongen.

Fra litauisk storby til Linesøya

Kristina Juodriene (29) kom fra Litauen til Åfjord for tre år siden. Nå bor hun på Linesøya sammen med sin mann og to døtre.

- I Litauen bodde vi i en stor by, så det var en stor forandring å flytte til ei lita øy. Men vi trives i Norge og vi er glad i det norske folk, naturen og tradisjonene, sier Kristina.

Hun har kosmetologutdanning fra Litauen, og etter et godt forslag fra Åfjrod Utvikling for fire måneder siden bestemte hun seg for å gå inn i samarbeidet med Natalia og Elena.

Avslapping og velvære

- Det at vi samarbeider  på denne måten gjør nok at det også er lettere for kunden og åpner for flere muligheter.  Jeg elsker både jobben min og de glade kundene, sier Kristina.

Salongen åpnet på lørdag, og nå er de tre glade damene klare for å ta i mot sine kunder.

- Vårt mål er å skape en plass hvor man kan slappe av og ta vare på seg selv, sier Natalia.