Ungdomsrådet i Bjugn har jobbet mye for å få skapt nytt liv i klubben, etter at den ble nedlagt  i 2013, og kommunestyret  vedtok i 2015 midler til oppstart av ungdomsklubb i Bjugn.

Hentet erfaringer fra Ørland

I kommunestyremøte 5.april var det foreslått å stoppe ungdomsklubben grunnet kommunens økonomiske situasjon, men det var enighet blant politikerne om at man måtte forsøke å unngå å ta midlene fra ungdomsklubben.

Et enstemmig kommunestyre vedtok da å fjerne tiltaket om stoppe ungdomsklubben, og ungdomsrådet har i ettertid jobbet med å hente inn erfaringer fra ungdomsklubben i Ørland kommune. I  tillegg til er det sett på hvilke lokaler som kan være aktuelle for nyåpning av ungdomsklubb i Bjugn.

Redegjorde for planene

Ungdomsrådet var stede under behandlingen i kommunestyret onsdag,og leder Marit Alvilde Antonsen redegjorde for planene med klubben.

Tore Melhuus (H) snakket varmt om viktigheten av et slikt tilbud, og Arild Kotte (Sp) informerte om organiseringen av tilsvarende tilbud i Ørland.

Ungdomsrådet har sett på følgende lokaler: Øvre internat, Bjugntorget, Mølla, Statens Hus og Gulhuset.

Flytter voksenopplæringen

I kommunestyrets møte 7.juni ble det opplyst av ordfører Ogne Undertun (Ap) at Stranda aktivitetssenter muligens kan benyttes som lokaler for Bjugn ungdomsklubb om voksenopplæringen flyttes til Øvre internat. Leieprisen for lokalene på Stranda vil da bli lavere enn i Øvre internat som ungdosmrådet anså som mest aktuelt, og det var også dette Stranda-alternativet kommunestyret landet på i møtet tirsdag.

Rådmanenens endrede forslag til innstilling ble enstemmig vedtatt: Muligheten for å benytte et brukbart lokale til ungdomsklubb bør utredes snarest for å kunne vurdere når det er mulig å gjenåpne Bjugn ungdomsklubb. Midler til drift av ungdomsklubben må være sikret for flere år fremover før den blir åpnet på nytt. Det må være en voksenperson med ansvar til stede i ungdomsklubben.