- Vi fikk inn melding i dag tidlig, og vi har en patrulje på stedet nå, forteller operasjonsleder Lars Letnes ved Trøndelag politidistrikt.

Oppdaget i dag

Politiet mener hærverket etter alt å dømme har blitt utført natt til tirsdag.

- Det var jo folk på jobb der i går. Dessuten ble ikke hærverket oppdaget før i dag, påpeker Letnes.

Totalt 12 ruter er knust. På 11 av rutene har ytterglasset blitt ødelagt, mens 1 rute er knust tvers igjennom.

Softgunkuler

Det er funnet flere softgunkuler i nærheten av der hærverket ble utført.

- Vi kan ikke konkludere med at det er noen sammenheng ennå, men det er små runde hull på rutene. Og hullene ser like ut, opplyser operasjonsleder Letnes.

Ønsker tips

Politiet hadde tirsdag ettermiddag ingen mistenkte i saken.

- Vi ønsker tips. Dersom noen har interessante observasjoner av noe som har foregått natt til tirsdag ved kommunehuset, er vi veldig interesserte i det, sier han.

Fosna-Folket skrev for noen uker siden om hærverk på Testmann Minne skole i Leksvik, Vanvikan skole, Skavelmyra stadion og Trøa idrettsanlegg. Der var det også snakk om ruteknusing. De som sto bak dette hærverket innrømmet forholdet.

Mye hærverk

Også i helga ble det utført hærverk på Testmann Minne skole i Leksvik. Rådmann Kai Terje Dretvik er enig i at det har vært en del hendelser den siste tida.

- Det har det ja. I helga var det snakk om forsøpling og glassbrott ved skolen. I tillegg var det noen som hadde misforstått og trodde skolen var en bålplass. Det var gjort et lite heldig forsøk på å tenne bål der, sier han.

Rådmannen bekrefter at hærverket på kommunehuset natt til tirsdag er anmeldt.

- Det ser ut som om noen har hatt det artig med en softgun. Så har de kanskje ikke innsett konsekvensene. Vi har nulltoleranse for hærverk og anmelder alt, sier han.

Foto: Leser