Der skal 13 kusker fra like mange land kjempe om tittelen, og leksvikjenta er nå i gang med forberedelsene før avreise til Finland og  to løp på banen i Lahti onsdag.

Det var Adresseavisen som omtalte saken først.

Har startet forberedelsene

Amanda kom på andreplass i NM i fjor, og er nå Norges tittelforsvarer etter at norske Anette Frønes i fjor vant europamesterskapet som ble avholdt i Danmark. Nå har Amanda akkurat startet med forberedelsene til mesterskapet i Finland.

-  Det blir spennende. Det er kjempeartig og stor stas å få representere Norge som tittelforsvarer. Jeg startet forberedelsene i dag, det er mye ukjente hester og jeg må gå gjennom mye løpsarkiver for å være best mulig forberedt og ha god peiling på hvordan konkurrentene kjører, sier hun.

Amandas foreldre starter turen nedover til Finland i dag for å heie frem datteren, og Amanda håper at hun kan reise hjem med gull.

- Dette kan jo være en opplevelse man får bare én gang i livet, og det blir det største mesterskapet jeg har vært med i, sier hun.

- Må bare hoppe i det

I tillegg til å være godt forberedt er det også veldig avgjørende hvilke hester man får, forteller Amanda.

- Vi får møte hestene en liten time før løpet, så det er ikke så mye tid. Man må bare hoppe i det, men det er jeg vant til, sier hun.