Festningen er den niende romanen om krimhelten Eik, og det er den første boken der all handlingen foregår i Trøndelag, forteller forfatteren.

Produktiv forfatter

- Boka har handling i Trøndelag, hovedsakelig  i Inn-Trøndelag, sier Angell-Jacobsen.

Han er en produktiv forfatter som har skrevt flere serier og en rekke spenningsbøker. Han er kjent for sin gode research og etterrettelighet i sine historiske romanserier. Han har selv bakgrunn fra etterretningstjenesten, men har nå gått inn i pensjonistenes rekker.

- Hvordan finner du inspirasjon til å skrive så mange bøker?

- Jeg har holdt på siden 70-tallet, det er blitt en livsstil. Jeg liker det, og nå har jeg jo god tid til å skrive. Det blir mest krim, forteller Angell-Jacobsen.

Siden den første boka hans ble gitt ut i 1978, har det gått slag i slag. Han har nå gitt ut til sammen 140 bøker.

- Jeg må ha noe på holde på med, nå som jeg er i pensjonistenes rekker, sier han.

- Godt å bo i Bjugn

Forfatteren har holdt hus i Bjugn siden 1982, og har ingen planer om å flytte derfra.

- Vi er en del i Spania, kona og jeg, men vi har basen vår i Bjugn. Det er godt å bo i Bjugn, godt å bo på Fosen, sier han.

Det er heller ingen ting som tyder på at forfatteren har tenkt å slutte å skrive med det første.

- Jeg synes det er moro å skrive krim, det har blitt noen spenningsromaner og nå er jeg tilbake til det igjen, forteller han.

Internettrevolusjonen

- Før satt jeg på universitetsbiblioteker, nå finner man jo det meste på nett så det har blitt lettere. En revolusjon, ler forfatteren.

- Blir det flere bøker om Abel Eik?

- Det er ikke avgjort enda, det kommer litt an på hvordan denne boka blir mottatt. Men det kommer mer krim, det blir ikke så lenge til heller, men det bli nok ikke før neste år.