Førstkommende mandag kveld, 27. juni, er det foredrag på Go'tid på Kuben kjøpesenter i Rissa, der koftebokforfatter Tone Loeng skal snakke om kofter fra 1920-tallet og fram til i dag.

Etterlyste kofter

Etter at May-Elin gikk ut og etterlyste gamle og nye kofter i forbindelse med foredraget har folk velvillig leita i skuffer og  skap  for å finne fram kofter som kan være med i utstillingen denne kvelden.

- Med å leite fram gamle kofter kommer også historiene bak dem fram. Noen er brukt av flere generasjoner. Det har vært en overveldende respons på dette, sier May-Elin.

Gamle og nye

De eldste koftene som har kommet inn er over 60 år gamle. Andre er fra de nyeste koftebøkene. Noen er spesialdesignet til den som skal ha den.

- Her er det mye spennende. Bare å studere knappene fra de ulike tiårene er en artig opplevelse, sier May-Elin og viser oss de to store kassene som er fulle av kofter i alle størrelser og fasonger.

Mandag kveld er det altså klart for samling og foredrag på Go'tid. Koftesamlingen er et samarbeid mellom kafeen, Greitrå'n og Bokhjørnet.

Gamle kofter har andre knapper enn det vi får kjøpt i dag. Foto: Sigrun Overland