Antallet bobiler langs vegene øker stadig. Da er det ikke snakk om tyskere og andre folk fra kontinentet som er på tur, men norskregistrerte vogner.

En av dem som har gått til innskaffelse av hus på hjul er Ivar Arnevik fra Åfjord. Han har hatt sin doning i noen år nå, og da han fikk høre at Tom Holte var kommet til Åfjord, ble han ivrig.

–Jeg tente tvert. Det er behov for dette på Fosen, sier medinvestor og kunde Ivar Arnevik.

Heimemarked

Holte har tidligere jobbet i Namsos, der han hadde bobilservice på et verksted som for mange fosninger blir det nærmeste. Arnevik øynet sjansen til å få servicemannen nærmere markedet på Fosen. Holte har tidligere hatt kunder fra hele landet da han var hos sin tidligere arbeidsgiver. I sommer venter han besøk fra tidligere gamle kunder som kommer fra så fjerne strøk som Finnmark. Blant dem som handler bobil er det også noen som handler av samme grunn som de handler campingvogn. Kjøp av bobil eller campingvogn kan være en lønnsom investering

–De bruker den som hybel, sier Holte.

Fuktkontroll

På en bobil eller ei campingvogn er det andre ting som kan gå i stykker eller som trenger service enn i en vanlig bil. Sjølve boenheten trenger stell og ettersyn og jevnlig fuktkontroll. De har kokeapparat eller kjøleskap som bruker gass og de har ofte dieseldrevet varmeapparat. Holte har holdt på dette i årevis, og han er kjent med det meste som trenger å fikses. Mye av det en finner av innredning i campingvogn og bobil finnes også i båter. Erfaringa gjør dessuten at han tar på seg mye annet arbeid enn service på mobile bosteder.

–For tida driver jeg og bygger en jacuzzi på Lauvøya, forteller Holte.

Samarbeid

Med sin bakgrunn fra bobil har Holte fått forespørsler som går på alt fra kjøleskap til glassfiberarbeid. Solcellepaneler har han vært borti. For mange vil han være nærmeste serviceverksted på dette området. Åfjord er store på fritidseiendommer, og der har også Holte nytte av sin allsidighet.Holte tar ikke EU-kontroll på det biltekniske, men her legger firmaet opp til et samarbeid med de lokale verkstedene. Holte kan ta imot og få utført alt som trengs.

–Et nøkkelord er service. Jeg har alltid kaffen klar, sier Holte.

Service

Holte understreker at han utfører service på alle slags merker, uansett hvor de er handlet.

–Det er det samme hvor de er handlet, om det er i Åfjord eller i Afrika. Service skal kunden ha, sier Holte.

Servicemannen ser seg ikke forbalet på å reparere på eldre biler. Etter hans mening skal servicen være like god og grundig uansett om kunden kommer med et objekt som er halvannet eller om det er femten år gammelt. Nylig gikk han til anskaffelse av et apparat til måling av fukt i veggene.

Sentralt

Plasseringa like ved laksecampingen synes han er mer eller mindre perfekt. Etter at vegarbeidet inn mot Åfjord sentrum er ferdig, vil han få ny adkomst. Da blir det enda bedre.En av Holtes store lidenskaper er fiske. På Fosenhalvøya har han funnet rikelig utløp for trangen til å jakte med stang og snøre i det våte element. Her er det rikelig med fiskemuligheter både i elver og vatn. Det skal imidlertid godt gjøres at han slår sin gamle ørretrekord fra heimtraktene sørpå.

–Jeg har tatt en på 5,3 kilo, forteller sportsfiskeren.