Konsekvensanalysen der det er sett på bortfall av arbeidsplasser i Rissa og Leksvik er bestilt av Sør-Trøndelag fylkeskommune.

Arbeidsplasser forsvinner

Her beskrives det at Indre Fosen kommune kan miste mellom 272 og 641 arbeidsplasser fram mot 2020. Noe som utgjør mellom 6,7 og 13,5 prosent av arbeidsplassene i den nye kommunen.

Skipsverftet i Rissa og de to største underleverandørene dit hadde tidligere 339 arbeidsplasser. I beste fall blir det en reduksjon på 119 arbeidsplasser. I verste fall legges verftet ned, beskrives det i rapporten. Nedleggelsen av Hysnes helsefort med 25 arbeidsplasser trekkes også fram.

I bedriftene Inrigo, Eltorque, Servi, CNC og PTM var det tidligere 237 arbeidsplasser. I beste fall blir det en reduksjon på 81, i verste fall 11 1på disse arbeidsplassene beskriver rapporten.

- Mange muligheter

- Dette kan skje om vi ikke gjør noe, sier Ove Vollan. Han påpeker at kommunen har jobbet med omstillingsprosjektet siden Noryards gikk konkurs i oktober i fjor.

- Vi har utfordringer i næringslivet, og det er viktig at vi gjør et godt arbeid slik at disse dystre spådommene ikke slår til. Vi er ekstremt opptatt av næringslivet vårt, og det er viktig å jobbe godt sammen med dem for å skape nye arbeidsplasser. Vi har mange muligheter, og et veldig sterkt næringsliv som utgangspunkt, sier han.

Rissa kommune har fått tre millioner kroner i omstillingsmidler, men jobber for å få mer.

Omstillingskommune

- Vi jobber for å bli en omstillingskommune i seks år framover sammen med Leksvik. Vi skal ha full satsing på næringslivet vårt. Et ledd i dette arbeidet er å lage en slik analyse som det er gjort her. Den sier noe om hvordan konsekvensene kan bli. Det viser at vi bør kunne bli en omstillingskommune, sier Vollan.

- Når vet vi om Indre Fosen får omstillingsstatus?

- Søknaden sendes i august, og så får vi vite det til statsbudsjettet i år, sier Vollan.

Konsekvensanalysen er på 57 sider og Roar Sand har vært prosjektleder for rapporten.