Da verftet fikk oppdragene fra Hurtigruten i november i fjor ble arbeiderne ansatt i prosjektstillinger. Nå er arbeidet på fire av de fem hurtigrutene ferdig. Neste hurtigrute kommer inn til verftet i oktober.

- Baller i lufta

- Nå skal vi summere opp, og avslutte dugnaden. De som regner på nye oppdrag er igjen på verftet, resten må ta ferie. Nå trenger vi litt tid, folk har jobbet dag og natt i flere måneder. Vi har mange anbud ute, det er mange baller i lufta, sier verftsdirektøren.

Ansettelser

Utpå høsten begynner jobben med å ansette folk.

- Vi må se hva slags folk vi trenger. Både til hurtigruta som kommer inn for oppgradering i oktober, og for å jobbe for å få inn mer arbeid raskt. Å få jobb i nærtid er fokus nummer én, fokus nummer to er å få nybygg. Driftsavdelingen trenger arbeid nå, engineering trenger nybygg, sier Straumsheim.

Optimist

Han slår fast at verftet har landet på beina.

- Forutsetningen for å få til noe for framtida hadde vi ikke for sju måneder siden. Nå har vi kontroll på verkstedet, og jeg har veldig god tro på at vi skal få oppdrag og komme i normal drift. Jeg er veldig positiv. Det er et stort trøkk i markedet, og jeg føler meg helt trygg på at vi skal få til noe. Det jobbes intenst med det, sier Anders Straumsheim.