Undersøkelsen er gjennomført av Ipsos MMI for DNB, og viser at prislappen foreldre betaler for barnas sommeraktivitet i snitt blir dyrere. I  år punger foreldre ut med hele tusen kroner mer enn i fjor, og totalsummen ligger på totalt 7371 kroner.

- Hjemmeferie trenger ikke å være kjedelig

Maria Setsaas er forbrukerøkonom for Dansk Bank, og synes det er for mye penger å bruke på å aktivisere barna i ferien.

- Det å bruke over 7000 kroner på barns sommeraktiviteter synes jeg høres mye ut. Du trenger ikke å blakke deg for å aktivisere barna i sommer og sikre at de får gode opplevleser, sier hun.

Hjemmeferie med barna trenger ikke å være kjedelig, her er det bare kreativiteten som setter begrensninger, forklarer hun.

- Nordmenn hiver seg på ny trend

- Stay-at-home-vacation, bedre kjent som Staycation, blir stadig mer populært og nå hiver også nordmenn seg på trenden, sier Setsaas.

Kort forklart er Staycation et finere ord for å feriere hjemme, for å nyte ferien der du er, forklarer hun.

Ferieformen oppstod i USA under finasnkrisen og blir stadig mer populær, opplyser hun.

Setsaas tipser også om en rekke tips til billige aktiviteter du kan gjøre på hjemmeferie med barna.

Her er forbrukerøkonomens tips:

- Telttur med barna på fjellet eller i hagen.  Har du ikke utstyret i orden, kan du spørre om å få låne noe av naboen eller venner. - Bad til du får svømmehud: Pakk piknikkurven og tilbring dagene på stranden. Skulle det regne, er svømmehall et godt alternativ. - Sykkel-, fot- eller båttur: Har du sett alt nærområdet har å by på? Sjekk UT.no for gode turtips eller last ned appen Geocatching - Ta turen til biblioteket: Ferie er for mange ensbetydende med godt lesestoff. Om du har et bibliotek i nærheten, kan du plukke med deg nye bøker som du kan lese med barna. - Lag et skattekart for barna i skogen eller i fjæra.   - Besøk en bondegård.- Arrangere vannballongkrig eller oppsøke nye lekeplasser .