Rissa vil med det nye senteret få kommunens første rulletrapp, og det blir også det første kjøpesenteret med parkeringskjeller. Vinduene i Norheimsenteret begynner nå å komme på plass, og dermed blir det litt mer synlig hvordan senteret blir seende ut når det er ferdig. De meste av det som skal inn i nysenteret er klart, men en del formaliteter gjenstår. - Vi jobber fortsatt med det, og vi har 100 kvadratmeter ledig i første etasje. Det er flere som har meldt sin interesse, men vi har ikke tatt stilling til hvem som får leie enda, sier Ragnar Solem.

Butikkene

Det som er klart er at Coop Extra selvsagt blir en del av sentret. Det samme blir Vinmonopolet og Din frisør som er i bygget i dag. For den utbygde delen er det er skrevet leieavtale med: Nille Expert Apotek 1 Min sko Himlingen Rissa Catering, kafé Fylkestannlegen skal også inn i nysenteret.

Kleskjede

Det er en klesbutikk som har vært problematisk, og her er ikke alt på plass enda. Målet har vært å få inn en kjedebutikk, men det er ikke så enkelt. Solem har også vært klar på at det ikke har vært aktuelt å tømme de andre butikksentrene i Rissa for butikker for å fylle opp det nye senteret. - Det er viktig at senteret blir så komplett som mulig, sier Ragnar Solem. I tillegg er det som nevnt 100 kvadratmeter ledig i første etasje, men med flere interessenter. Senteret skal være ferdig til åpning i november i år.

Positive

Leder i Rissa Næringsforum, Veronika Wemundstad, mener det er kjempepositivt at det kommer et nytt senter. - Det er bra for Rissa sentrum. Et stort pluss at sentrum ekspanderer. At flere samarbeider øker tilbudet til forbrukerne, og bremser på handelslekkasjen. Jo flere, jo bedre, mener Veronika Wemundstad som i tillegg til å være leder i næringsforumet også driver Jernia Rissa på Rissasenteret. Også senterleder på Kuben kjøpesenter, Karina Sand, mener det er en kjempefordel at det blir et nytt senter. - Det er bra for alle. Vi kan ikke se på at det kan bli mer konkurranse, men at vi får mer mangfold i Rissa sentrum. Noe som forhåpentligvis fører til mindre handelslekkasje, sier Karina Sand.