Det er Gerd Oline Liaklev som har tatt bilde og tipset oss om det overraskende besøket.

-Det er svært hyggelig at dronninga har besøkt Harbakhula. Det er en plass som er ei dronning verdig, sier ordfører Vibeke Stjern

Arbeiderpartipolitikeren har forståelse for at kongeparet ønsker å ha et privatliv deler av turen.

-Jeg håper de har hatt det fint mens de har vært i Åfjord, sier hun videre.

Jubileumsreise

Kongeskipet er på tur nedetter kysten i samband med markeringa av at det er 25 år sia kongeparet var på signingsferds i Norge. Det var i 1991 kong Harald V ble signet i Nidarosdomen, og etter det var kongeparet på reise landet rundt.

Kongen og dronninga gjennomfører ei jubileumsreise starta i Tromsø 18. juni. Videre har de prikket inn Bodø, Trondheim, Bergen, Stavanger og Kristiansand. Sistnevnte stoppested skal de være på den 29. juni.

Ikke offisielt

Strandhogget i Åfjord står ikke på slottets offisielle liste over landingssteder, men det er neppe tilfeldig at vår kunst- og kulturinteresserte dronning har valgt seg dette stedet.

Kommunikasjonssjef ved slottet, Marianne Hagen, kan verken bekrefte eller avkrefte at kongeparet er i Åfjord kommune.

-De er på reise, og vi kommenterer ikke de kongeliges private gjøremål utenom det offisielle programmet, sier Hagen.

Harbakhula er en stor opplevelse for de fleste. Fra stien opp fra parkeringsplassen på Harbak til hula er det en grei spasertur opp til den naturlige hula i berget.

Den er om lag 130 meter djup, og åpninga rundt 40 meter høg. Herfra kan du på en klar dag se ut til Halten fyr.

Når en kommer inni hulemørkret, oppdager en snart at det her en spesiell romklang, og dette har lokale kulturkrefter visst å dra nytte av. Årlig er det konserter og oppsettinger her inne.

Neste punkt på den kongelige kalenderen er kronprinsen og kronprinsessens deltakelse i åpninga av møtet i Kirkenes Verdensråds Sentralkomité i Trondheim 22. juni. Ifølge heimesida til kongefamilien, vil også prinsesse Märtha Louise med familie og prinsesse Astrid, fru Ferner også være til stede i Stiftstaden under den to dager lange stoppen her.