Det manglet ikke på spektakulært og spennende doninger da entusiaster i Hot Rod-klubben Turnpike Rodders helga 10. til 12. juni arrangerte Austrodtreffet 2016. Som navnet på treffet antyder, så var Austrått Camping stedet for treffet.

Langveisfarende

Ørlendingen Geir Skogstad har i en årrekke vært aktiv innen Hot Rod-miljøet. Til treffet i Ørland hadde han fått drahjelp av søsteren Grete Skaret og leder Per Inge "Pinge" Langli i Turnpike Rodders. Samlingen fra fredag til søndag trakk folk fra mange kanter av landet.

Familie på tre med tre biler

Blant de som imponerte med oppmøtet var familien fra Østlandet bestående av Maiken Myhrer, Anniken Wien og Cato Opsetmyren. 24 år gamle Maiken har kjørt Hot Rod siden hun var 16 år. Til Fosen kom de bak rattet i hver sin bil, henholdvis 1939 Chevy Coupe, 1934 Chevy Coach og 1947 Ford Delivery. De hadde vært på treff i Trøndelag tidligere, men ikke i Fosen.

HAR DU SETTE DENNE VIDEOEN? Fosen Motorsport Club viste fram fartsmonstrene

- Men hvorfor kjøre tre biler, når dere kunne fått plass i en bil?

- Det er så fredelig når man får kjøre alene, forklarer Cato og kaster et lurt blikk på kona som deler lidenskapen for Hot Rod.

Kan bli en tradisjon

Initiativtakerne til treffet var imponert over antall deltakere som koste seg i sommersola på Austrått. Lørdagen kjørte de i samlet flokk til Brekstad, der det lokale Torvald Tåke Band vartet opp med egen konsert.

- Nå vurderer vi å arrangere et treff i Fosen neste år også, dette kan bli en tradisjon, er Skogstad, Skaret og Langli enige om.

HUSKER DU DENNE? I kongebil til Motorama

Maiken Myhrer, Anniken Wien og Cato Opsetmyren kom fra Østlandet med hver sin Hot Rod for å delta på treffet. Foto: Skjalg Ledang
En imponerende samling med kjøretøy sto oppstilt ved Austrått Camping under treffet. Foto: Skjalg Ledang