Kommunestyret i Bjugn vedtok 26.april med 15 mot 6 stemmer å legge ned Fagerenget skole.

Bjugn kommune hadde et regnskapsmessig underskudd på opp mot 20 millioner kroner i fjor. Det oppsamlede underskuddet er på om lag 35 millioner kroner. Som Fosna-Folket tidligere har omtalt, er kommunen i gang med å finne tiltak for å rette opp økonomien. Nedleggelsen av Fagerenget skole er en del av sparetiltakene.

Avhendes

Følgende er vedtatt i kommunestyret i Bjugn:

«Fagerenget skole legges ned, og elevene får sitt undervisningstilbud ved Botngård skole fra skolestart i august 2016. Skolebygget i Fagerenget stenges og kan avhendes.»

Skolemusikken og idrettslaget i Lysøysundet fortviler nå over at Fagerenget skole stenges for all bruk fra 1.juli.

- Driftskostnader må dekkes inn

Planen er å avhende bygget, men avhendingsstrategi er ikke valgt, forklarer rådmannen.

- Fra mitt ståsted er det et poeng å ha minst mulige kostnader ved bygget etter at skolen stenges, samtidig som jeg forstår at bygget har tjent flere funksjoner, sier Raaen.

Dersom hele eller deler av bygget skulle blitt holdt åpent fram mot en avhending, må eventuelle driftskostnader hentes inn ved leie eller stille i konkurransen med andre verdige formål i Bjugn kommune, opplyser han.

Det vil i tilfelle måtte bli en politisk prioritering, forklarer rådmannen.

Vil vurdere tenkt  bruk mot pris

Han informerer at ved et eventuelt salg kan det bli aktuelt for kommunen å forbeholde seg retten til å forkaste alle bud, kreve og vurdere en plan for etterbruk og vurdere tenkt bruk mot pris.

- Jeg deltar gjerne i en dialog om hva som kan bidra til å løfte Lysøysundet framover, sier Raaen.