Avgjørelsen bør komme nå og ikke utsettes og utredes mer slik Miljøpartiet De Grønne (MDG) foreslår, mener Kierulf.

- Jeg støtter fylkesrådmannens innstilling. Det er riktig å slå sammen de to skolene. Jeg har fulgt saken grundig og deltok blant annet på høringsmøtet i Vanvikan, der det var stor deltakelse, sier Kierulf.

- Ufornuftig

Det han reagerer mest på i utspillet fra MDG på Fosna-Folkets nettsider i går, og i dagens papiravis, er at de primært ønsker en todelt løsning.

- Det er etter mitt syn det minst fornuftige i denne saken. Da får man ikke effekten i det å samle skolene til et solid fagmiljø. Sammenslåing er derfor riktig, mener Kierulf.

Han har registrert at det er delte meninger om lokaliseringen av Vanvikan som sted for den nye skolen, men mener det er riktig plassering.

- Der kan man også trekke til seg elever fra Trondheim, og det blir kortest vei for flest elever ved å bygge skolen der.

Usikkerheten

Han er svært opptatt av at det tas en beslutning i saken nå.

- Å ikke vite skaper usikkerhet både for elever, lærere og alle andre. Det er utmattende på sikt. Nord-Trøndelag fylkeskommune har jo allerede vedtatt dette for lenge siden. Sør-Trøndelag bør også ta beslutningen nå, slik at vi får ro, og alle får forberedt seg på en ny situasjon, avslutter Henrik Kierulf.

Saken kommer opp i fylkestinget onsdag eller torsdag denne uka.