Det var Signhild Storlien Lund i Ørland KrF som tok initiativ til møtet torsdag. I tillegg til Bretting og KrFs representanter deltok blant andre også representanter fra Ørland Næringsforum samt ordfører Tom Myrvold (H) i Ørland.

Har skapt bølger

Thor Bretting er mannen som i sin tid startet Facebook-aksjonen «Gi oss god fergeforbindelse på Brekstad - Valset». Aksjonen kom i gang etter at M/F Ørland, som blant annet taklet værforholdene i sambandet godt, ble erstattet med to mindre ferjer. Til tider har diskusjonen på det sosiale mediet virkelig skapt bølger.

- Det var en god stemning

Både Bretting og samferdselspolitiker Bjørkhaug, som er leder i komité for infrastruktur i Sør-Trøndelag, beskriver samtalen de hadde på møterom Trondheimsleia ved Ørland kultursenter som positiv.

- Kjempebra, det var en god stemning under møtet, sier Bretting.

SLIK STARTET AKSJONEN FOR FERJESAMBANDET: - Gi oss gammelferja tilbake

- Det bbidro til oppklaring og gir grunnlag for bedre dialog. Det er veldig bra, forteller Bjørkhaug.

Tydelig krav

- Det er et sterkt engasjement rundt saken. Jeg opplever at kommunen, næringslivet, Forsvaret og andre er tydelige i kravet. Vårt handlingsrom for å imøtekomme alle kravene er begrenset, opplyser Bjørkhaug.

Hun mener det var veldig greit, og samtidig veldig viktig, å få redegjort nærmere om fakta, intensjoner og hensikter fra flertallet på fylkestinget.

- Det blir viktig å ha en god dialog i denne saken framover. Det kan vi klare, avslutter Bjørkhaug.

Stemningen i møterommet med det klingende navnet Trondheimsleia var god da sambandet Brekstad - Valset var tema. I tillegg til Bretting og Bjørkhaug var ordfører Tom Myrvold og KrF-politiker Signhild Storlien Lund blant deltakerne. Foto: Skjalg Ledang