I dag har Rissa 23 representanter og Leksvik 25.

Søknaden om sammenslåing av de to kommunene skal behandles i Kongelig resolusjon i juni, men før det må kommunestyrene i begge kommunene behandle saken. Vedtaket må lyde på at kommunestyret i Indre Fosen kommune skal bestå av 48 representanter i overgangsperioden fram til kommunevalget i 2019.

Ønsket å øke

Dette skapte noe diskusjon i kommunestyret i Rissa torsdag.

Tidligere har kommunestyret i Rissa gjort vedtak om at Rissa øker med én representant fordi kommunestyrets medlemstall skal være et oddetall.

I følge Kommunal- og moderniseringsdepartementet kan ikke en slik endring gjøres annet enn senest 31.12 i nest siste år av valgperioden.

Presisering

- Vi må jo akseptere det loven sier, men jeg vil presisere at det ikke må vedtas store strukturelle endringer i denne perioden dette kommunestyret fungerer, sa Per Kr. Skjærvik (Ap).

- Kan Leksvik trekke en representant? spurte Erling Pedersen (Sp).

- Det er mulig, men jeg ønsker ikke å kaste ut en fra Leksvik, svarte ordfører Ove Vollan (H).

Prinsipp

Harald Fagervold (Pp) opplyste at han kom til å stemme imot av prinsipp.

- Jeg vil ikke klare å forklare hvorfor det skal være slik når jeg treffer en innbygger på butikken. Jeg er også sikker på at hadde vi funnet en annen jurist ville han kunne sagt at det er fullt mulig å ta inn en vararepresentant. En vara er jo lovlig valgt, sa Fagervold.

Opp i fellesnemnda

- Vi bør ikke henge på noe ekstra i denne saken. Jeg har full tillit til politikerne i Leksvik, sa ordfører Ove Vollan.

-Jeg er enig i at dette har kommet litt feil ut i og med at Rissa har dobbelt så mange innbyggere men får færre representanter. Men, jeg har full tillit til Leksvik-politikerne, dette handler mer om signalene ut til folket, påpekte Per Brovold (SV).

- Jeg er enig i presiseringen til Skjærvik, men jeg mener dette er noe vi kan ta opp i fellesnemnda, sa Bjørn Vangen (H) før saken gikk til avstemming og ble vedtatt.