- At Fosens eneste lensmannskontor legges til Brekstad er ingen god løsning for Leksvik. Vi er invitert til en drøfting med politiet 15. juni. Vi får diskutere frem en bedre løsning da, sier han.

LES MER: Slik blir nye Politi-Trøndelag

Sju enheter i Trøndelag

Det er gjennom «Prosjekt nye politidistrikt» at en ny organisering av Politi-Trøndelag er foreslått. I diskusjonsgrunnlaget som ble kjent onsdag er det lagt opp til 7 tjenesteenheter i Trøndelag og 12-13 tjenestesteder. Tjenesteenheter blir det nye navnet for lensmannsdistrikt, mens tjenestested i praksis er det samme som det mer folkelige begrepet lensmannskontor.

Foreslår Rissa

I forslaget er Fosen med Osen, Roan, Åfjord, Rissa, Leksvik, Ørland og Bjugn foreslått som én felles tjenesteenhet. Det er lagt opp til kun ett tjenestested på Fosen, og det er foreslått lagt til Brekstad i Ørland kommune.

- Det er tenkt at alle sju Fosen-kommunene kun skal ha ett felles tjenestested. Da kan det kanskje være like hensiktsmessig å plassere det i Rissa. Det skal vi ta opp den 15. juni, sier Leksvik-ordfører Saghaug.

Leksvik er i dag en del av Leksvik- og Inderøy lensmannsdistrikt. Hovedkontoret ligger på Straumen på Inderøya, men politiet har i dag også et tjenestested i Leksvik som riktignok ikke er åpent alle hverdager. Saghaug erkjenner imidlertid at det blir en stor endring for leksværingene dersom skissen til ny organisering blir realisert.

- ikke fornøyd

I diskusjonsgrunnlaget legges det opp til at Bjørnør lensmannsdistrikt legges ned. Bjørnør dekker i dag kommunene Osen og Roan og tjenestestedet ligger i Osen, men lensmannen har også kontordager i Roan. Dersom diskusjonsgrunnlaget blir realisert, blir osingene og roansbyggens nye lensmannskontor på Brekstad i Ørland.

- I utgangspunktet er jeg ikke fornøyd. Jeg hadde selvfølgelig håpet å få beholde Bjørnør lensmannsdistrikt med kontor i Osen, sier Osen-ordfører John Einar Høvik (Ap) til Fosna-Folket onsdag ettermiddag.

Han påpeker at han ikke har fått satt seg inn i sakens detaljer ennå.

- I dag har vi politisamarbeid nordover mot Namsos. Det er 3,5-4 mil lenger til Brekstad enn det er til Namsos fra Osen, sier Høvik og mener det nye forslaget byr på avstandsmessige utfordringer.