Som alltid blir det med mange kunstnere og teknikker, opplyser Toril G. Oksvold som driver galleriet på Opphaug i Ørland kommune.

Spesielle broderier

- Her kan du finne bronseskultpturer, keramikk, glasskusnt, grafikk, malerier og broderier. Broderier, eller bryderier/bybryderier av broderist Stian Omland, forteller hun.

Omland er bosatt i Skien og er skjønnlitterær oversetter. Mange kjenner ham kanskje også som turnéleder for det amerikanske bandet The Rainmakers.

Stian Omland er en kreativ herremann som har slått gjennom med sine spesielle broderier. Han sto bak gatekunstprosjektet Bybryderier i 2012 og Bybryderier 2 i 2013. Han har deltatt på flere flere kunstutstillinger og har gitt ut to Bybryderier-kalendere, og hans kunst er kjøpt inn av blant annet  Kunsthall Grenland og private samlere.

Lar følelsene bestemme fargene

- Nå har vi vært så heldige å få hans spennende arbeider hit til denne salgsutstillingen på Ørlandet. Ikke nok med at humla og biene summer for fullt utomhus, men ved denne sommerutstillingen dukker de verdifulle insektene opp i noen av kunstverkene inne i galleriet også, forteller Oksvold.

Kristin Grendal Bones er en annen nykommer i år, og humla dukker opp i en av hennes abstrakte malerier. Bones lar følelsene bestemme fargene, og hjertet bestemme budskapet når hun maler.

- Kristins bilder er uforutsigbare, både i fargebruk og stilarter, og dette igjen, gjenspeiler livet. I januar 2016 sa hun opp jobben sin i Statoil der hun jobbet med logistikkplanlegging og dokumentasjon, for å følge drømmen i å kunne jobbe mer med kunsten og med mennesker, forteller Oksvold.

Frivlligheten ligger hennes hjerte nært, og hun er også sterkt engasjert i Barnekreftforeningen Trøndelag, opplyser hun.

Sommerutstillinga åpner lørdag 11.juni.

Disse utstillerne finner du på sommerutstillinga:

Stian Omland, Kristin Grendal Bones, Eli Stav, Kjellaug M. Samuelsen, Oddvar Lynum, Grethe By Rise, Tanja Vean, Marianne Fjærvik, Astrid Dahlsveen, Aud Lilleengen, Unni Woldvik, Kerry Grøneng, Kjersti Stokke, Gunhild S. Berg, Sissel Olsen, Sylva K. Johansen med flere.