Geocaching (uttales geokæsjing) er en aktivitet som passer for alle aldre, og går ut på at man leter ettet cacher ute i naturen. Geocaching er  verdensomfattende, og går ut på at man leter etter og gjemmer cacher, og registrerer koordinatene på internett.

Loggbok eller bytteting

Cachene finner man frem til ved å bruke håndholdt GPS eller en app til smarttelefon. En høyteknologisk orienteringslek.

I  cachen, eller posten, er det oftest ei loggbok eller loggstrimmel, men ved enkelte  av dem kan man også finne bytteting, noe barna gjerne synes er ekstra stas om de er med på jakten.

Det finnes egne regler for bytteting, og kort fortalt går disse utpå at dersom du tar en bytteting, må man legge tilbake en ting av minst samme kvalitet.

- Det finnes mange cacher på Fosen, både vanlige og av typen mystery-og multicache, forteller Karoline fra KLHyll/team HyllCo i Trønderbataljonen.

Fysisk, faglig og miljøvennlig

Trønderbataljonen er ei lokal forening for geocachere i Midt-Norge, og omfatter Sør-Trøndelag, Nord-Trøndelag, Møre og Romsdal samt Jämtland. Foreningen ønsker å være en møteplass for geocachere i Midt-Norge, med fokus på å samle geocachere til fysisk , faglig, sosial og miljøvennlig aktivitet.

- Stadig nye geocacher og geocachere dukker opp, og antall funn stiger fort hos mange,forklarer Karoline.

To millioner aktive cachere

Hvem som helst med en GPS-mottaker kan hente koordinatene for å finne cachen og senere logge den på geocaching.com for å vise at den er funnet. Siden september 2000 har geocaching vokst fra 75 cacher i forskjellige land til over to millioner aktive cacher i hele verden.

- I april var det også en event for geocahere i Grandefjæra. Selv om det ikke er like stor tetthet blant cachene på Fosen som for eksempel i Trondheim, så er det mange spennende cacher å velge mellom, forteller Karoline.