I mandagens folkeavstemning svarte innbyggerne i Ørland med et rungende nei til sammenslåing med nabokommunen Bjugn. Ørland-ordfører Tom Myrvold (H) sa allerede mandag kveld at det er uaktuelt å gå i mot folkeviljen. I Bjugn var det et klart flertall for en fusjon mellom de to, med omtrent 71 prosent ja-stemmer.

Behandles i juni

- Man må erkjenne at ørlendingene ikke ville slå seg sammen. Svaret er så tydelig at ballen etter all sannsynlighet er lagt død, sier Ogne Undertun (Ap), ordfører i Bjugn til Fosna-Folket tirsdag.

Undertun ønsker nå å fokusere på videre samarbeid med både Ørland og andre omkringliggende kommuner. Saken om kommunesammenslåing skal behandles politisk først i et kommunestyremøte før sommerferien. Her vil de folkevalgte ta stilling både til kommunereformen, resultatet fra folkeavstemningen og intensjonsavtalen med Ørland.

Selv om døra til Ørland synes å være stengt ønsker ikke Bjugn-ordføreren å spekulere i andre aktuelle kandidater som Bjugn kan slå seg sammen med.

Dedikert til Ørland

- Det blir prematurt. Vi har hatt et dedikert løp med Ørland, og lovt at vi kun har en prosess med dem, sier Undertun.

Ordføreren registrerer imidlertid at innbyggerne i kommunen hans er positive til en kommunesammenslåing. Kun 28 prosent stemte i mot.

- Ja, resultatet viser det. Men nå må vi summe oss først og vurdere hva vi skal gjøre videre, sier han.