Mandag klokken 09.00 åpnet valglokalene i Ørland. Fra morgenen av var det jevnt tilsig av innbyggere som skulle avgi sin stemme om sammenslåing med nabokommunen Bjugn. En uhøytidelig opptelling blant noen av de frammøtte viser en liten overvekt av nei-stemmer.

- Jeg har stemt nei, fordi jeg tror det er best for begge parter. Tida er ikke inne for sammenslåing ennå, sier Harry Solbue like etter at han avga sin stemme.

Best alene

Solbue før støtte fra John Kristian Skjervik, som også var innom rådhuset for å stemme.

- Forhold som økonomi og plassering av administrasjonssenter gjør at jeg mener at Ørland står best alene. Derfor stemte jeg nei, sier Skjervik.

Skjervik spår at det vil bli svært jevnt mellom ja-siden og nei-siden blant ørlendingene.

- Jeg tipper det blir 50/50. Kommunen vil ta sin beslutning uansett. Folkeavstemningen er kun rådgivende, påpeker han.

Også Knut Flatnes stemte i mot sammenslåing med nabokommunen.

- Grunnen til det er at Bjugn hadde sjansen sin for tre år siden. Den gangen stemte jeg ja, men i dag stemte jeg nei, slår Flatnes fast.

- Sammen står vi sterkere

Ikke alle ville avsløre hva de stemte, og noen ville heller ikke gå ut med navn. Imidlertid var noen også positive til sammenslåing med Bjugn.

- Jeg har jobbet både i Bjugn og Ørland kommune, og støtter opp begge. Jeg stemte ja, fordi jeg ser løsninger, ikke problemer, smiler Randi Flatjord Grøntvedt etter at stemmen er avgitt.

- Jeg har stemt ja. Vi må se framover. Sammen står vi sterkere, sier en annen.

Foreløpig kan mye skje, og valglokalene ved rådhuset og Opphaug skole i Ørland holder åpent fram til klokken 20.00 mandag. Stemme kan også avgis ved tidligere Storfosna skole, skriver kommunen på sine hjemmesider.

Randi Flatjord Grøntvedt smilte stort etter at hun hadde stemt ja til sammenslåing. Foto: Ina Marie Haugen