- En sammenslåing skjer først fra 2020. Vi må se fram i tid og ikke være opptatt av nuet, sier kommunestyrerepresentant Thor Bretting i Ørland.

Høyrepolitikeren mener en ny kommune med 10.000 innbyggere vil få en sterkere stemme, særlig i saker som handler om samferdsel.

- Ikke partipisk

- Det er ulike meninger om sammenslåing med Bjugn i Ørland Høyre. Både ja, tja og nei. Vi gjenspeiler partiets velgere, og partipisken skal ikke brukes, sier Bretting. Bretting synes spørsmålet om plassering av administrasjonssenter blir tillagt for stor vekt i debatten om sammenslåing. - Jeg er overbevist om at kystbyen Brekstad vil utvikles selv om administrasjonssenteret plasseres i Botngård.

Brekstad - Valset

Bretting har markert seg som mannen bak Facebook-kampanjen for bedre ferjeforbindelse mellom Brekstad og Valset. - Med 10.000 innbyggere blir vi sterkere, tenk på Brekstad - Valset, og påtrykket vi kan bruke opp mot fylket, sier Bretting.

Robek-lista

Bretting mener også økonomiske argumenter taler for en sammenslåing. - Det er god, kanskje litt for god, økonomisk styring som gjør at også Ørland ikke er på Robeklista, mener Bretting.

Med utsikter til at en sammenslått kommune vil få økte overføringer fra staten i 15 år framover, samtidig som administrasjonen kan slankes, så mener Bretting sammenslåing er veien å gå. At Bjugn i dag framstår som en kommune i økonomisk krise mener han vil endres fram mot tidspunktet for en eventuell sammenslåing.

Har allerede stemt ja

I likhet med politikerkollega Finn Olav Odde (Sp) i Ørland så har også Bretting brukt muligheten til å avgi forhåndsstemme. Men i motsetning til varaordfører Odde, så stemte Bretting et tydelig ja til sammenslåing da han tirsdag oppsøkte stemmelokalet ved rådhuset på Brekstad.