Tirsdag møter helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) Næringslivsgruppen på matområdet. For et halvt år siden utfordret han dem til å legge fram et forslag om hvordan bransjen kan bidra til å redusere sukkerinntaket i befolkningen.

– Hvis vi skal klare å redusere sukkerinntak i befolkningen må vi jobbe sammen, politikere, myndigheter og ikke minst næringslivet. Det krever handling og forpliktelse fra oss alle. Vi må ikke bare se på sukkerinnholdet i enkelte matvaregrupper. Det er også viktig å se på porsjonsstørrelser og markedsføring rettet mot barn og unge, sier Høie til NTB.

Tidligere har Næringslivsgruppen kommet med tiltak for å redusere inntak av salt og rødt kjøtt i befolkningen. Nå har gruppen utarbeidet et felles notat om hvordan bransjen kan bidra til å redusere sukkerinntaket. I første om gang kan det bli aktuelt å redusere sukkerinnhold i frokostblandinger, sukrede meieriprodukter og drikker søtet med sukker. Tiltak som hylleplassering og sukkeravgifter kan også være aktuelt.