På sosiale medier får skrivet med tittelen «Ørland blir best alene» kritikk, og mye av kritikken går på at det ikke står hvem som står bak dette framstøtet i den lokale valgkampen.

- Vi er en gruppe på tre-fire personer som har fulgt forhandlingsmøtene mellom delegasjonene fra Ørland og Bjugn som står bak skrivet, sier Høyre-veteran Odd Arne Brekstad i Ørland. Han forklarer at gruppen ikke hadde til hensikt å framstå som anonyme.

-Er ikke så profesjonelle

- Vi er ikke redd for å stå fram, vi er bare ikke så profesjonelle på slikt som dette, sier 70-åringen som har 50 års fartstid som medlem i Høyre.

I informasjonsskrivet ramser de opp det de mener er en rekke gode grunner til at Ørland er best tjent med å si nei til sammenslåing med Bjugn.

- Et tilsvar

- Skrivet er ment som tilsvar til det vi mener er ensidig informasjon i brosjyren fra kommunene, forklarer Brekstad.

- Vi har hentet informasjon fra ulike kilder, blant andre Bjarne Jensen og Per Gunnar Stensvaag, forteller Brekstad. Han understreker at alle kostnader med skrivet har de tatt på egen regning.

Nei-flertall i formannskapet

- Vi registrerer også at fire av sju medlemmer i formannskapet i Ørland offentlig har sagt at de stemmer nei til sammenslåingsavtalen, sier Brekstad. Både gruppeleder Therese Eidsaune og Marit Sletten fra Høyre, Bjørnar Dahlberg fra FrP og varaordfører Finn Olav Odde fra Senterpartiet har anbefalt ørlendingene å stemme nei ved den rådgivende folkeavstemningen.

Symbolverdi

Odd Arne Brekstad understreker at det er avtalen med Bjugn som gjør at han er motstander av sammenslåing denne gang. Han mener også tidligereSp- ordfører Hallgeir Grøntvedt tar feil når han mener at det ikke er rådhus som skaper utvikling.

- Betyr ikke utflytting av ansatte noe? Symbolverdien er også viktig, dette har jo ordfører Ogne Undertun (Ap) i  Bjugn fremhevet mange ganger i forhandlingene, sier Brekstad.

Veksttilskudd

- I kommunens brosjyre står det at Brekstad skal videreutvikles som kystby. Hovedkjennetegnet på en by er at den har en administrasjon med alle nødvendige tjenester. Uten dette blir Brekstad redusert til et tettsted i Ørland kommune, 7160 Bjugn, mener Høyre-veteranen.

Ut fra de siste tallene over folkevekst, der Ørland er på topp i Trøndelag, så mener Odd Arne Brekstad at kommunen kan se lyst også på den økonomiske siden ved å stå alene. Han viser til at regjeringen fortsatt vil prioritere veksttilskuddet. Tilskuddet er ment å bidra til at kommuner med sterk vekst får en mulighet til å håndtere veksten uten at det går ut over tjenestetilbudet.

- Stem nei til sammenslåing ut fra den avtalen som er inngått, oppfordrer Odd Arne Brekstad.