I syv år har May Elin Larsen drevet bruktmarkedet og nødhjelpen Malins Hobbyhus i Fevåg i Rissa sammen med ektemannen Andrew Larsen. Tidligere denne uka besluttet de å stenge dørene for godt.

Tårevåt avskjed

- Det blir en tårevåt avskjed. Vi har ikke lyst til å gi oss. Men det kommer til et punkt der en begynner å bli sliten. Det er hardt arbeid, 365 dager i året, forteller Larsen, og understreker at det ikke var en enkel avgjørelse å ta.

Bruktmarkedet har holdt til ved ekteparets gård, og har etter hvert vokst seg til en toetasjes butikk med tilhørende låve som er flust av ting og tang til en billig penge.

- Hele gården har vært i bruk, sier hun.

Inntektene har gått uavkortet til nødhjelp til syv ulike land i Øst-Europa.

17 fulle godsbiler sendt

- Vi har sendt både penger, klær, sko og andre nødvendigheter til fattige mennesker som ikke eier nåla i veggen.

Hun anslår at det i løpet av disse årene har blitt sendt opp til 17 fulle godsbiler på vel syv tonn fra Fevåg til Drammen, hvor nødhjelpens hovedlager ligger.

- Jeg er kjempestolt. Vi har hjulpet mange mennesker, og klart å skape en bruktbutikk med godt renommé. Vi har også vært en sosial samlingsplass hvor folk har kunnet tatt en kopp kaffe og slått av en prat, sier hun.

Siste åpningsdag

Mandag stenges dørene til bruktmarkedet for godt.

- Jeg er sliten, enkelt og greit, sier Larsen, som samtidig ønsker å takke alle som har bidratt med varer fra nær og fjern.

May Elin Larsen har drevet bruktmarked og nødhjelp i Fevåg i Rissa. Foto: Privat