Eriksen, nylig pensjonert fra stillingen som Sjef Baseskvadron i 138 Luftving, ØHF, starter i stillingen som er tilknyttet Fosen Innovasjon 1. juni. Kontorsted blir ved rådhuset på Brekstad i Ørland kommune.

Ydmyk til oppgaven

- For det første er jeg ydmyk til oppgaven, og vet det er store forventninger til rollen. Derfor er det betryggende å vite at det er flere i teamet. Fosen Innovasjon har mange dyktige folk med et genuint ønske om å løse denne oppgaven. I tillegg er det mange andre dyktige aktører som, dersom man evner å dra i samme retning, utgjør en betydelig kraft. Det har vi sett før, sier Eriksen.

Utgjøre en forskjell

Han ser det som viktig å bidra til at det oppleves attraktivt å bosette seg i vår region.

- Pendling er kostbart, både rent økonomisk for Forsvaret, og familiært for den som velger den løsningen. Å velge bort pendling gjøres best med et bredest mulig arbeidsmarked for medflytteren. Har noen gode ideer til å etablere typisk kunnskapsbaserte kvinnearbeidsplasser på denne siden av fjorden, så ta kontakt, oppfordrer forsvarskoordinatoren.

Partnerskap

Forsvarets utbygging ved Ørland hovedflystasjon (ØHF) har stor betydning for hele regionen. Derfor har Ørland kommune initiert opprettelse av en forsvarskoordinator-funksjon for Fosen-regionen, noe som skal bidra til å styrke regionens utviklingskraft gjennom å bidra til økt samhandling mellom militær og sivil sektor.

Forsvarskoordinator funksjonen er et partnerskap mellom Ørland kommune, Fosen Regionråd, Bjugn kommune, Næringsalliansen og Sør-Trøndelag Fylkeskommune. Fosen Innovasjon har fått ansvaret for å levere tjenestene som inngår i koordinatorfunksjonen.

Oppstartmøte

Tirsdag møttes ordfører Tom Myrvold (H) i Ørland kommune, Erling Eriksen påtroppende prosjektleder i Fosen Innovasjon, Bjørn Damhaug fra Fosen Innovasjon og Aage Longva fra Ørland Hovedflystasjon for å prate litt om veien fremover for deres videre samarbeid og for se litt på hvordan de kan bruke forsvarskoordinatorstillingen i fremtiden.