Mannen slipper etter alt å dømme og sone, da fengselsstraffen ble gjort betinget med en prøvetid på to år. Han må imidlertid betale en bot på 10 000 kroner. I tillegg er han fradømt retten til å føre motorvogn for en periode på sju måneder. Mannen må avlegge full førerprøve for igjen å kunne gasse rundt på veien.

Fulgte ikke med

Det var 5. mai i år at fosningen kjørte alt for fort. Han har forklart at han skulle kjøre på noen venner som var russ den kvelden. Det var til sammen fire personer i bilen. Gjengen skulle til Marinen i Trondheim, men da bilen passerte City Syd ble hastigheten ifølge siktelsen høyere og høyere. Siktede har forklart at han visste at fartsgrensen på stedet var 80 kilometer i timen. Allikevel ble han målt til 128 kilometer i timen ned Okstadbakken. Siktede forklarte råkjøringen med at han ikke fulgte med på speedometeret.

Trafikkproblem

Siktede har avgitt en uforbeholden tilståelse slik at saken kunne behandles som en tilståelsesdom i Fosen tingrett. Siktede møtte og erkjente seg skyldig etter siktelsen. Retten la i skjerpende retning vekt på at unge sjåfører med liten erfaring og høy fart er et stort trafikkproblem. Grensen mellom idømmelse av betinget eller ubetinget fengsel i 80-sonen ligger på 130 kilometer i timen. Siktede kjørte dermed tett opp mot denne grensen, men slapp altså med betinget fengsel.