Anja Winther Koteng er en av de pårørende som har reagert på brevet. Hun forteller at hennes umiddelbare reaksjon på brevet var sinne.

- Går utover verdigheten

- Deretter ble jeg lei meg på vegne av alle de som benytter seg av tilbudet til hjemmesykepleien. Om dette blir en realitet, vil brukere av hjemmesykepleien kun få tilbud om dusj hver 14.dag. Enkel hoderegning viser at noen da kanskje dusjer bare 24 ganger i året. Dette hører ikke hjemme noe sted, og går utover eldres, og andre brukere sin verdighet, sier Koteng.

Har man virkelig kommet dit i Bjugn kommune at man må spare inn usle kroner på dusjing, spør hun.

Etter at bildet av brevet gikk som en farsott på sosiale medier, valgte også Anja å uttrykke sin mening om saken.

- Jeg synes dette brevet tramper på viktige begreper som respekt, verdighet og selvfølelse. Folk har blitt rystet over brevet, andre presiserer at det ikke er ansatte i hjemmesykepleien som har bestemt dette. Ansatte i hjemmesykepleien tok også kontakt via personlig melding, og sto på at dette var et brev utsendt fra Bjugn kommune. Dette er ikke noe de selv har bestemt  som et innsparingstiltak, sier Winther Koteng.

- Hvor gikk det galt?

Hun stiller spørsmål ved at ingen i ledelsen sier at de er kjent med brevet.

- Ordfører, rådmann og helsesjef sier de ikke er kjent med brevet. Hvor gikk det galt? På hvilken plass i systemet har det blitt vedtatt at Bjugn kommunes eldre ikke skal få dusje mer enn én gang hver 14.dag? Alle innsparingstiltak i kommunen bestemmes vel og vedtas før de trer i kraft, sier Winther Koteng.

Jeg synes politikerne i kommunen, som sikkert selv har slekt eller venner som har mottatt brevet, kan uttale seg om hva de synes. Dusj, velvære og verdighet bør komme foran en eventuell ishall og kultur generelt i kommunen, sier Winther Koteng.

- Uaktuelt at det blir slik

Da Fosna-Folket kontakter ordfører Ogne Undertun (Ap) onsdag, forsikrer han at det ikke er aktuelt å tilby brukere dusj kun hver 14.dag.

- Jeg er enig i beskrivelsen av brevet og har full forståelse for dem. Dette representerer uverdig eldreomsorg og det er uaktuelt at det blir slik, sier ordfører i Bjugn kommune, Ogne Undertun (Ap).

Ordføreren forteller at han reagerer på form og innhold i brevet.

- En fornærmelse

- Jeg reagerer, og politkere med familie som mottar tjenester reagerer både på på form og innhold i brevet. Brevet er en fornærmelse, sier Undertun.

Ordføreren forstår at det nå spekuleres i hvem som har sendt brevet, og tror heller ikke at det er de ansatte som står bak det.

- Våre ansatte er opptatt av å levere gode tjenester. Faktum er at brevet ikke er undertegnet, det er ikke arkivert og ikke skrevet i vårt saksbehandlingssystem. Alvorlige brudd på kommunal saksbehandling som vil få konsekvenser, sier Undertun.

- Bekymret

Undertun sier han er bekymret over det som har skjedd.

- Jeg beklager på det sterkeste måten det kommuniseres med brukerne på, og er bekymret over det som har skjedd. Jeg blir beroliget av at rådmannen ønsker å beklage brevet og er helt trygg på at han kommer til å følge opp denne hendelsen meget grundig, sier ordføreren.

Anja Winther Koteng er en av de pårørende som har reagert på brevet til brukere av hjemmesykepleien i Bjugn kommune. Foto: Privat