Folkeavstemningen i Verran i går viser et flertall både for å la Verrabotn bli en del av Indre Fosen kommune, og resten av Verran en del av Steinkjer kommune.

- Dette er veldig gledelig synes vi, sier Vollan.

- Dette ser jeg på som et positivt bidrag. Vi blir noen flere innbyggere og de er hjertelig velkommen, sier Steinar Saghaug.

Økonomi

- Hva betyr det økonomisk at kommunen får om lag 70 nye innbyggere?

- Det betyr lite. Vi får mer fra staten, men så koster jo også innbyggerne noe. Inntekten staten gir per innbygger er regnet ut etter hva det koster med skole, barnehage, helseomsorg og så videre, sier Ove Vollan.

- Jeg har ikke satt meg grundig inn i hva dette vil bety økonomisk, men i teorien skal det vel gå i null, sier Saghaug.

- Det blir fint at Indre Fosen får Steinkjer som nabokommune, avslutter Ove Vollan.

Grensejustering

Denne uka skal fellesnemnda for Indre Fosen behandle en sak om grensejusteringen i forhold til at Verrabotn kan bli en del av Indre Fosen kommune og gi et høringssvar.

Innstillingen går på at fellesnemnda støtter innbyggerne i Verrabotn sitt forslag til grensejustering.

I vurderingen står det blant annet:

«Verran kommune sitt forslag til grense deler en landbrukseiendom i to kommuner. Dette betyr at denne eiendommen får to ulike gårds- og bruksnummer og eier må forholde seg til to kommuner ved utvikling og forvaltning av eiendommen. Dette er uheldig og kan i verste fall forringe eiendommen».

Innbyggeralternativet deler ingen eiendom, og grensen er lagt mellom privat eiendom og statsallmenningen som er statlig eiendom.

Etter at saken om grensejustering er behandlet i Verran kommune skal også fylkesmannen si sitt før saken til slutt går til Kommunal- og moderniseringsdepartementet.