Disse frokostene er en uformell sammenkomst i kirka, uten annen agenda enn godt samvær og enkel, men god mat, forklarer kirkeverge Signe Lillian Nordmeland.

- Bli kjent med kirka i en uformell setting

- Kirken er et fantastisk rom, og vi ønsker å la innbyggerne bli kjent med kirka si i en uformell setting. I tillegg er det godt å kunne samles mange rundt et måltid, sier Nordmeland.

I utgangspunktet hadde menigheten holdt siste frokost før sommeren. På stabsmøte i april kom det opp at Oleg Alohins, som et ledd i sine eksamensforberedelser gjerne kunne tenke seg å holde en konsert for befolkningen i nord-delen av Fosen.

- Da konkluderte vi med at Frokostkonsert  var noe vi gjerne ville være med på, og slik var ideen lagt. Det er Oleg som har tilrettelagt konserten, både den tekniske biten  og selve den musikalske fremføringen, sier Nordmeland.

Sjonglerer mellom ulike oppdrag

Oleg har de siste to årene studert i Trondheim ved siden av organistjobb i både Osen, Roan og Rissa kirke, så menigheten er veldig stolt og imponert over hva han har greid å få til og over fleksibiliteten han har utvist for å sjonglere mellom de ulike oppdragene, sier kirkevergen.

- Konserten hadde innslag av både tysk, fransk og engelsk klassisk musikk, med både noen kjente stykker og mer ukjente. Vi som hadde tatt turen til kirka fikk en god og stemningsfull start på dagen, forteller Nordmeland.

Oleg fremførte klassik musikk i Osen kirke. Foto: Osen menighetsråd