Det er krykkelageret ved Ørland Medisinske Senter som nå er bunnskrapt. Avdelingsleder helse og velferd i Ørland kommune, Karin H. Størseth, sier til Fosna-Folket at det sikkert er snakk om at et hundretalls par med krykker er ute på vandring i kommunen, eller i alle fall utlånt til personer som av ulike grunner har behov for å bruke krykker en periode.

- Nå har vi bare ett par ordentlige krykker, sier Størseth.

Tror innbyggerne egentlig er sprekinger

- Betyr krykkemangelen at ørlendingene generelt er dårlige til beins?

- Nei, det tror jeg ikke. Vi har så mange turstier i kommunen, at jeg tror ørlendingene er spreke, forklarer Størseth.

Ber folk lete på loft og i kjeller

Hun tror krykke-krisen heller er et resultat av at det står krykker stuet bort i kjellere og på loft rundt om i kommunen.

- Jeg har sjøl gått på krykker, og vet at det er enkelt å bare sette dem til side når de ikke lenger trengs, sier avdelingslederen.

DENNE ØRLENDINGEN KASTET KRYKKENE: Her kaster Thor (61) krykkene og svinger to damer samtidig

Mandag morgen la hun ut en etterlysning av krykker på kommunens side på Facebook, i håp om at en del skal huske å levere tilbake krykker som bare står uten å brukes.

Panteordning

- Vi har en panteordning på de kommunale krykkene. Når vi låner ut krykker, så betaler brukeren 250 kroner. Ved retur av krykkene får de tilbake 200 kroner, forklarer Størseth.

Kan leveres i stemmelokalet

- Kanskje det er en del som har problemer med å få levert tilbake krykkene i kontortiden?

- Det kan nok hende, men da foreslår jeg at de tar med seg krykkene til infotorget ved rådhuset. Denne uka har infotorget åpent til klokka seks om kveldene i forbindelse med at folk kan avgi forhåndsstemme om kommunesammenslåingen. Da kan de sette igjen krykkene, og legge ved en lapp med navn og nummer, så skal det bli ordnet med at de får tilbake penger, avslutter Størseth.