Ansatte ved Ørland kultursenter fikk fredag en avslutning på arbeidsuka som virkelig ga mersmak. Syriske Nasim Khreiba har for tiden språkpraksis ved kultursenteret, og fredag overrasket han kollegene med å by på tre svært så velsmakende kakesorter etter syrisk oppskrift.

- Mmmmm, nydelig!

- Nydelig. Hva er oppskriften? Mellom munnfullene med snadder måtte Nasim Khreiba forklare hvilke ingredienser som var i de ulike sortene. Rundt bordet gikk praten livlig, mens smilene så ut til å øke omvendt proporsjonalt med innholdet på kakefatene. Den joviale syreren måtte medgi at det nok ikke var han alene som hadde stått for det nydelige bakverket, men kunne ærlig fortelle at han i alle fall hadde bistått kona i bakeprosessen.

Khreiba, som etter at han kom som flyktning til Ørlandet også har blitt gjenforent med familien, forteller at han stortrives med språkpraksisen.

- Jeg trives veldig godt her.

Etter endt praksis håper han å få seg en jobb i distriktet. Fra heimlandet Syria har han en solid økonomiutdannelse.

Godkjent utdanning

- Nå har jeg fått godkjent utdanningen min her i Norge, sier Khreiba og byr lokalavisas utsendte på nok et kakestykke. Ved kultursenteret blir han tre dager i uka i en periode på tre måneder. Men med tanke på utdanningen håper han det kanskje kan by seg en mulighet til jobb innen regnskap eller bank i framtida.

Bibliotek- og kinosjef Hanne Tøfte er en av kollegene Nasim Khreiba har ved kultursenteret. Hun er full av lovord om innsatsen.

- Gir mye tilbake

- Det koster ingen ting å tilby en språkpraksisplass. men gir mye tilbake. Ved biblioteket har Nasim satt en ny standard ved at han bukker hver gang han betjener bibliotekets kunder, sier Tøfte. Hun anbefaler på det varmeste andre bedrifter og arbeidsplasser i distriktet å tilby slike praksisplasser.

HUSKER DU DENNE? Rosenberg er klar for RBK-møte

Også Kåre Jakobsen skryter av Khreibas innsats.

- Han er en smart kar. Vi har jobbet mye sammen med merking av turstiene ved Austrått, forteller Jakobsen.

Herlig, herlig. De tre sortene med syrisk bakverk ga mersmak. Foto: Skjalg Ledang
- Det gir oss mye tilbake å ha Nasim i språkpraksis her, sier kino- og biblioteksjef Hanne Tøfte. Foto: Skjalg Ledang