Planene om å bygge et lager har lenge vært et tema på rådhuset og dem som jobber i teknisk avdeling i Åfjord kommune. Saken var et tema på budsjettmøtet like før jul.

Mangelen på lager gjør at dyrt utstyr må stå ute året rundt. Dessuten er det behov for å stue unna utstyr som har med den sivile beredskapen å gjøre. Da saken var oppe i formannskapet, ble det satt spørsmålstegn ved om ikke dette burde være et ansvar som tilligger staten. Imidlertid stilte et samlet formannskap seg bak rådmannens innstilling.

Bevilgninga er lagt inn i budsjettet for 2016. Der heter det at «Kaldlager/hall» skal finansieres over investeringsbudsjettet. Med henvisning til ytterligere behov for ytterligere egen lagerkapasitet og nødetatenes behov for beredskapslager, vedtar kommunestyret en tilleggsbevilgning på 1,35 millioner kroner til nytt og isolert lagerbygg for driftsavdelinga, samt egnede lagerfasiliteter for Fosen Brann- og redningstjeneste og Sivilforsvaret.

Tiltaket finansieres med låneopptak på kr 1 350 000. Rådmannen gis fullmakt til å gjennomføre låneopptak og godkjenne endelige avdrags- og rentevilkår, herunder eventuell rentebinding i hele eller deler av løpetida.